Academia Americană de Film analizează incidentul de la Oscar, când Will Smith l-a pălmuit pe Chris Rock

Academia Americană de Film analizează incidentul de la Oscar, când Will Smith l-a pălmuit pe Chris Rock

Academia de Arte şi Ştiinţe Cinematografice a condamnat acţiunile lui Will Smith, după ce starul din „King Richard” a urcat pe scenă şi l-a pălmuit pe prezentatorul Chris Rock în timpul ceremoniei de duminică a premiilor Oscar.

Totodată, Academia a anunțat că a început oficial o analiză a incidentului, transmite CNN.

"Academia condamnă acţiunile domnului Smith la spectacolul de aseară. Am început oficial o analiză a incidentului şi vom analiza acţiunile şi consecinţele ulterioare, în conformitate cu statutul nostru, standardele de conduită şi legea din California”, se arată în declaraţie.

ADVERTISING

Potrivit CNN, care citează două surse apropiate discuţiilor, cel puțin 12 membri ai Academiei s-au întâlnit virtual, luni dimineaţă, pentru a discuta despre un răspuns la pălmuirea lui Rock de către Smith.

Întâlnirea a fost descrisă ca fiind "aprinsă" şi "divizată", iar în urma ei nu s-a ajuns la niciun acord cu privire la acţiunile ulterioare.

Cei 12 sunt descrişi ca fiind membri influenţi şi recunoscuţi ai Academiei, inclusiv actori şi regizori. Grupul nu are nicio putere disciplinară, dar participanţii la discuţii sunt consideraţi suficient de importanţi pentru a influenţa Consiliul Guvernatorilor Academiei în orice răspuns ar putea avea.

ADVERTISING

Consiliul Guvernatorilor Academiei are puterea de a disciplina membrii care încalcă codul de conduită prin vot pentru suspendarea sau expulzarea din Academie. Nu este clar dacă conducerea Academiei plănuieşte să se întâlnească pentru a discuta despre această situaţie fără precedent.

Rock a ales să nu depună plângere împotriva lui Smith în legătură cu altercaţia de pe scenă, potrivit Departamentului de Poliţie din Los Angeles.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇