Urmează zile cu temperaturi mult mai mici față de normalul lunii aprilie. Când se încălzește - prognoza meteo pe două săptămâni

Urmează zile cu temperaturi mult mai mici față de normalul lunii aprilie. Când se încălzește - prognoza meteo pe două săptămâni

Meteorologii anunță că în zilele următoare vremea se va schimba, temperaturile scăzând destul de mult pentru această perioadă.

Apoi se va încălzi iarăşi și vor fi valori normale pentru aprilie.

Iată cum va evolua vremea în toate regiunile.

Banat

În intervalul 12 - 15 aprilie, vremea se va răci treptat și va fi mai frig decât în mod normal - 7...8 grade. Se va încălzi din 16 - 19 aprilie și vor fi temperaturi normale de 15...16 grade. Apoi, până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni vor fi tot 15...16 grade.

În intervalul 13-16 aprilie și în jurul datei de 19 aprilie se anunță ploi însemnate cantitativ și trecător însoțite de descărcări electrice, iar în celelalte zile ale intervalului celor două săptămâni, temporar vor fi ploi în general slabe.

ADVERTISING

Crișana

Vremea se va răci treptat între 12 și 15 aprilie și va fi mai frig decât în mod normal (6...7 grade). Se va încălzi din 16 - 19 aprilie, când termperaturile se vor apropia de normal - 15...16 grade. Până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni de prognoză se estimează că vremea va fi răcoroasă, cu oscilaţii termice mici și vor fi, în general, 15..16 grade.

În intervalul 13-16 aprilie și în jurul datei de 20 aprilie vor fi averse însemnate cantitativ și trecător însoțite de descărcări electrice, iar în celelalte zile ale intervalului celor două săptămâni, temporar vor fi ploi în general slabe.

ADVERTISING

Transilvania

În intervalul 12 - 15 aprilie, vremea se va răci treptat și vor fi maxime de 6...7 grade. Din 16 - 19 aprilie, temperaturile se vor apropia de normal (14...15 grade) și până la finalul prognozei vor fi 13...15 grade.

Pe tot parcursul intervalului de prognoză, probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată.

Maramureș

Vremea se va răci treptat în intervalul 13 - 15 aprilie și se va ajunge la valori termice mult mai scăzute decât cele normale (6 grade). Încălzirea vremii din 16 - 19 aprilie va apropia regimul termic de normalul perioadei (15...16 grade) și așa se va menține până la finalul intervalului.

ADVERTISING

În perioada 13-16 aprilie și în jurul datei de 20 aprilie va fi ridicată probabilitatea pentru precipitații, local mai însemnate cantitativ. În celelalte zile ale intervalului celor două săptămâni, temporar vor fi ploi în general slabe.

Moldova

Vremea se va încălzi ușor în primele două zile, când vor fi 18…19 grade, apoi se va răci. Astfel, în perioada 14 - 17 aprilie, vor fi între 10 și 12 grade. Începând cu 18 aprilie, se încălzește până la 14…15 grade.

Temporar va ploua în cea mai mare parte a intervalului, dar pe arii mai extinse și în general moderat cantitativ în intervalul 14 - 16 aprilie.

Dobrogea

Vremea va fi apropiată de normal în primele două zile, când vor fi 14…15 grade, dar începând cu 14 aprilie va deveni mai rece decât în mod obișnuit - 11…13 grade. Abia spre finalul celei de-a doua săptămâni va fi posibilă o creștere a maximelor spre medii de 14...15 grade.

Temporar va ploua în cea mai mare parte a intervalului, dar pe arii mai extinse și în general moderat cantitativ în data de 14 aprilie.

Muntenia

Vremea se va încălzi ușor în primele două zile, când vor fi 18…20 de grade, apoi se va răci. Astfel, în perioada 14 - 16 aprilie, vor fi 11…12 grade, cu mult sub cele normale. Începând cu data de 17 aprilie, se încălzește ușor și treptat până la 16 grade în ultimele zile din cea de-a doua săptămână.

Temporar va ploua în cea mai mare parte a intervalului, dar pe arii mai extinse și în general moderat cantitativ în data de 14 aprilie.

Oltenia

Vremea se va încălzi ușor în primele două zile, când vor fi în jur de 18 grade, apoi se va răci. Astfel, în perioada 14 - 16 aprilie, vor fi 10…12 grade, valori mult sub cele normale. Începând cu data de 17 aprilie, se încășzește și se va ajunge la 16…17

Va ploua, în general moderat cantitativ, în intervalul 13-14 aprilie și doar pe arii mai restrânse și slab în restul intervalului.

La munte

În primele două zile vor fi 9…10 grade, apoi vremea se va răci accentuat. Astfel, în perioada 14 - 16 aprilie vor fi între 0 și 2 grade, valori cu mult sub cele normale. Începând cu data de 17 aprilie, tendința temperaturilor va fi de creștere ușoară și treptată, până la 6 grade la finalul celei de-a doua săptămâni.

Temporar vor fi precipitații slabe în cea mai mare parte a intervalului, mai ales sub formă de ploaie, exceptând intervalul 13 - 16 aprilie, când vor fi în general moderate cantitativ și predominant sub formă de ninsoare.

Citește și alte detalii despre cum va fi vremea în aprilie.

A.G.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇