Un nou val de aer polar lovește România. Cum va fi vremea în minivacanța de 1 Mai

Un nou val de aer polar lovește România. Cum va fi vremea în minivacanța de 1 Mai

Un nou val de aer polar pătrunde în România săptămâna care vine, aducând ploi abundente în toată țara și o scădere a temperaturilor ce în unele zone poate ajunge sub pragul înghețului.

Luni, ploile își fac simțite serios prezența în jumătatea de vest a țării, în timp ce restul țării încă se bucură de o zi cu temperaturi ridicate și soare. Vor fi 23 de grade în Muntenia și în jur de 21 de grade și în București. De marți, însă, întreaga țară e cuprinsă de ploi ce pot lua pe alocuri forma de furtuni și vijelii, a explicat, la Antena3, meteorologul Mihai Huștiu.

ADVERTISING

„De marți încolo vremea se răcește, pătrunde o masă de aer rece, o masă de aer polar și ajungem din nou la o vreme mai rece față de normal la această dată. Temperaturi destul de coborâte vor fi marţi pe partea vestică, nord-vestică, iar apoi miercuri o vreme rece, temperaturi de numai 8-9 grade prin depresiuni, 15-16 grade prin partea vestică și sudică a țării, ceea ce înseamnă temperaturi cu 5-7 grade mai mici față de normal.

De asemenea și joi va fi la fel, și chiar temperaturi ușor negative în depresiuni. Joi dimineață, temperaturi de -2 grade prin depresiuni, brumă, îngheț în acele zone depresionare“, a declarat expertul ANM.

ADVERTISING

De joi la amiază începe să se încălzească ușor și ploile scad în intensitate, iar vineri și sâmbătă vremea va fi frumoasă, însă duminică și luni ploile își fac din nou apariția.

„Sperăm că aceste ploi vor fi de scurtă durată și pe areale mai restrânse, astfel încât să nu ne strice perioada de minivacanță (de 1 Mai, n.red.)", a mai spus Mihai Huștiu.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇