Temperaturi ridicate, dar și ploi - Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Temperaturi ridicate, dar și ploi - Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Vremea va continua să fie călduroasă pe parcursul primelor două săptămâni ale lunii august, cu ploi puține în majoritatea regiunilor.

Publicitate

Vor exista însă intervale în care probabilitatea de apariţie a averselor va creşte după 7 - 8 august, reiese din prognoza Administraţiei Naţionale de Meteorologie, valabilă pentru perioada 1- 14 august.

Banat

În această săptămână, vremea va fi călduroasă, iar în perioada 4 - 7 august local caniculară, cu medii ale temperaturii maxime în creştere de la 29 - 32 de grade spre 34 - 36 grade, respectiv ale minimelor de la 11 - 16 grade la 14 - 19 grade.

Deşi în a doua săptămână de prognoză valorile termice vor fi în uşoară scădere, în ansamblu şi această perioadă va fi caracterizată de o vreme călduroasă, cu temperaturi peste normalul perioadei,cu maxime de 30 - 32 de grade. Din 7 august va creşte probabilitatea pentru averse, dar şi pentru celelalte manifestări ale instabilităţii atmosferice.

Crișana

Publicitate

În perioada 4 - 7 august, local, vremea va fi caniculară, cu medii ale temperaturii maxime în creştere spre 34 - 36 grade şi ale minimelor de 14 - 18 grade. În a doua săptămână, temperaturile vor fi de 30 - 31 de grade. Din data de 7 august va creşte probabilitatea pentru averse.

Transilvania

Vremea devine călduroasă în această săpămână în vestul şi sud-vestul regiunii, cu medii ale temperaturii maxime în creştere de la 29 de grade la 34 grade. În a doua săptămână de prognoză, valorile termice vor fi în uşoară scădere, cu temperaturi de 27 - 30 de grade ziua şi 11 - 16 grade noaptea. Din 7- 8 august va creşte probabilitatea pentru averse locale.

Maramureș

În prima săptămână, vremea va fi într-un proces de încălzire, cu maxime de până la 31 - 33 grade. Minimele vor ajunge spre 13 - 17 grade. Deşi în cea de-a doua săptămână de prognoză sunt estimate valori termice în uşoară scădere, acestea se vor situa în general peste normele perioadei, cu maxime de 29 de grade, respectiv minime de până la 16 grade.

Moldova

În primele zile, valorile termice se vor situa în jurul celor specifice perioadei (cu o medie a maximelor de 26 - 29 grade, iar a minimelor de 13 - 17 grade), iar între 4 şi 7 august vremea va deveni călduroasă în cea mai mare parte a regiunii, cu 30 - 34 de grade, în orele după-amiezelor.

Ulterior, vor fi estimate valori termice în uşoară scădere, dar în general apropiate de cele normale (27 - 29 de grade, ziua, şi 13 - 18 grade noaptea).

Dobrogea

Vremea se încălzi de la o zi la alta, cu medii ale temperaturii maxime în creştere de la 28 - 30 de grade spre 31 - 34 grade, în timp ce minimele vor fi în general de 18 - 22 de grade. Chiar dacă după data de 8 august sunt estimate valori termice mai ponderate, vremea se va menţine predominant călduroasă şi în a doua parte a intervalului de referinţă. În primele zile, doar pe spaţii mici vor fi posibile ploi slabe.

Multenia

În prima săptămână a intervalului, vremea va fi într-un proces de încălzire, iar în perioada 4 - 7 august local caniculară, cu medii ale temperaturii maxime în creştere de la 32 de grade la 36 grade, în timp ce minimele vor ajunge la 20 de grade.

După data de 8 august, vremea va continua să fie călduroasă, cu temperaturi uşor peste cele normale, de 30 - 33 de grade, fiind posibile şi după-amieze în care se va putea atinge starea de caniculă.

Oltenia

Vremea va deveni călduroasă, iar în perioada 4 - 7 august caniculară, cu medii ale temperaturii maxime în creştere de la 30 - 32 de grade spre 34 - 37 grade, respectiv ale minimelor de la 14 - 18 grade spre 16 - 21 de grade.

Și a doua săptămână va fi caracterizată de o vreme călduroasă, cu temperaturi uşor peste cele normale, cu maxime de 34 de grade.

La munte

Valorile termice vor fi în creştere treptată pe parcursul primei săptămâni de prognoză, de la medii ale maximelor de 14 - 22 de grade spre 18 - 28 de grade, şi ale minimelor de la 6 - 12 grade, la început, până la 9 - 16 grade în jurul datei de 7 august.

Ulterior, se estimează o răcorire a vremii, dar cu temperaturi apropiate de cele normale ale perioadei. La începutul intervalului de referinţă, vor fi posibile izolat ploi slabe, însă din data de 7 august probabilitatea pentru averse va fi ridicată.