Se răcește vremea în toată țara. În Bucureşti, temperaturile scad cu 10 grade

Se răcește vremea în toată țara. În Bucureşti, temperaturile scad cu 10 grade

Vremea se va răcori foarte mult în toată țara în următoarele zile, fiind foarte rece pentru această perioadă. În Capitală, vor fi temperaturi cu 10 grade mai mici.

Astfel, Administrația Națională de Meteorologie a emis, marți, o informare meteorologică de ploi, vânt și vreme deosebit de rece pentru toată țara, valabilă de marți de la ora 16:00 până vineri la ora 10:00.

În intervalul menționat, va ploua în toată țara, mai mult în nord-vest și centru. De marți la amiază și până miercuri seara, vor fi mai ales averse de ploaie, izolat însoțite de descărcări electrice.

ADVERTISING

În Transilvania şi în Maramureş vor fi ploi, dar şi lapoviţă și ninsoare (cu precădere în noaptea de miercuri spre joi și în cea de joi spre vineri) pe alocuri și temporar cu depunere de strat de zăpadă. Trecător, precipitații mixte se vor semnala și în zonele deluroase din restul teritoriului.

La munte treptat vor predomina ninsorile, se va depune strat de zăpadă local consistent și în special la altitudini de peste 1.500 m în Carpaţii Meridionali şi de Curbură, rafalele vor depăși 70…80 km/h și va fi viscol.

ADVERTISING

Intensificări temporare ale vântului, cu viteze în general de 45...55 km/h, vor fi în majoritatea regiunilor, îndeosebi în sud și sud-est, cu până la 60...65 km/h în Oltenia, amplificând senzația de rece.

Cum va fi vremea în Capitală

În București, în noaptea de marți spre miercuri vor fi averse cu descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de 7…8 grade.

Vremea va deveni deosebit de rece pe parcursul zilelor de miercuri și joi, când se vor înregistra valori termice maxime de 11…13 grade, după ce marți se vor înregistra 22 de grade.

ADVERTISING

Cerul va fi temporar noros și vor fi condiții de ploaie de scurtă durată. Vântul va sufla moderat, temporar cu intensificări, cu rafale de 40…45 km/h. Temperaturile minime vor fi de 3…4 grade.

Vestea bună este că, potrivit prognozei pe două săptămâni a ANM, peste căteva zile vremea se va încălzi.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

A.G.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇