Nu scăpăm de viscol: ANM a emis două coduri galbene. Vântul o să bată și cu 90 km/h

Nu scăpăm de viscol: ANM a emis două coduri galbene. Vântul o să bată și cu 90 km/h

Viscolul revine în mare parte din ţară, iar ANM a transmis două noi avertizări, de tip cod galben de ninsori şi vânt puternic.

Primul cod galben vizează zona de munte şi este valabil până vineri, la ora 10:00.

La munte temporar va ninge, însemnat cantitativ îndeosebi în zona Carpaților Occidentali și în cea din jumătatea de nord a Carpaților Orientali (unde prin acumulare vor fi cantități de precipitații de peste 30…40 l/mp) și se va depune strat consistent de zăpadă.

Vântul va avea intensificări cu viteze de 50…70 km/h, iar la peste 1700 m, temporar rafalele vor depăși 80…90 km/h, va fi viscol și vizibilitatea scăzută.

Al doilea cod galben este în vigoare tot până vineri, la ora 10:00 dar anunță intensificări locale ale vântului în Transilvania și Oltenia.

Pe parcursul zilelor de miercuri (1 februarie) și joi (2 februarie), local și temporar, în Transilvania și Oltenia vor fi intensificări ale vântului cu viteze în general de 55…65 km/h.

Intensificări temporare ale vântului vor fi pe arii restrânse și în restul teritoriului, precizează ANM.

Foto: ANM

Prognoza specială pentru Bucureşti

În schimb, în București, vremea se va încălzi față de zilele anterioare, astfel că vor fi temperaturi maxime 7...9 grade și minime de -4...-1 grad.

Cerul va fi temporar noros, iar probabilitatea pentru precipitații slabe mixte va fi redusă.

Vântul va sufla slab și moderat cu unele intensificări pe parcursul zilei de joi (2 februarie) când va atinge viteze de 45...50 km/h.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇