Când ascultăm, nu doar auzim...

toader.paun

Jurnalist, Consultant digital

Toader Păun este un jurnalist cu peste 20 de ani de experiență în radio, presa scrisă și online, dar și în prezentarea unor evenimente de anvergură. A participat la transformarea digitală a unor importante stații de radio private, dar și la introducerea televiziunii publice în social media și accelerarea deschiderii către noile tehnologii digitale. În ultimii ani a fost realizatorul unor emisiuni radio populare de la Europa FM, post de radio al cărui director de programe a fost până în martie 2022. Coordonează dezvoltarea digitală a singurei platforme românești de combatere a fake news și a dezinformărilor, Veridica.ro, care are o echipă activă în statele din Europa Centrală și de Est. În calitate de director de comunicare al Zaga Brand, a participat la poziționarea agenției în topul celor mai vizibile online din România, potrivit monitorizărilor lunare ZeList. În prezent, este Senior Editor și responsabil de comunicare pentru revistele Biz și Haute Culture. Pasionat de călătorii și de oamenii cu povești capabile să-i inspire și pe alții, Toader Păun scrie și pe platformele proprii – demilioane.ro și campaniidemilioane.ro.

„Mama îmi spunea: Ai grijă, fetița mea!
Dacă oamenii te vor urma
Drumul are un preț, tu ai grijă ce-i înveți
Universul nu te va ierta
Mamă, ți-o fi greu, dar să ții minte mereu
Nu privi-n trecut dacă a durut”

Versurile sunt din piesa Irinei Rimes – ”Acasă”. Una pe care mă bucur să o ascult, nu doar să o aud pe fundal. Adună esența vieții.

Gesturile pe care le facem, mici sau mari, au mereu o influență asupra celor din jur. Dar mai ales asupra vieții noastre. Pentru cei care adună în jurul lor o comunitate, că sunt persoane publice, profesori sau lideri informali, responsabilitatea pentru fiecare gest este cu atât mai mare.

ADVERTISING

Din păcate, mulți nu realizează asta și se aruncă în gesturi sau vorbe care nu sunt îndeajuns cântărite. Când produc efecte, pare prea târziu.

Sub iluzia succesului rapid, e ușor de prins un val, doar că înțelepciunea populară spune că ”ce e val ca valul trece”.

Ce rămâne în urmă nu trebuie să fie greutățile care să ne oprească din evoluție. Deciziile de azi, chiar dacă nu sunt ușor de luat, trebuie să ne ofere suficientă împăcare și în viitor, astfel încât să nu ajungă să ne bântuie viețile.

De aici și nevoia unor repere și valori pe care fiecare să le adopte și cărora să le rămână fidel.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Eu, de exemplu, am hotărât că vreau să fiu bun și fac bine celor din jur. Este ceea că mă face fericit, iar când a trebuit să iau decizii care se opun acestui cadru, am preferat să ies din respectivele conjuncturi. Timpul mi-a scos în cale mai mulți oameni cu valori similare, care mă ajută să-mi urmez drumul și să rămân constant valorilor de la care nu vreau să mă abat. 

Mulți au căutat să înțeleagă sau explice cum funcționează legile Universului la nivel personal. Sunt mii de cărți pe această temă și milioane de experiențe personale împărtășite online sau prin conferințe. Cert este că ceea ce punem în lume – de la gânduri la fapte sau mici gesturi – ni se întoarce în momente neașteptate și forme pe care nici nu ni le imaginăm.

ADVERTISING

Când ascultăm lumea din jurul nostru, pare că este plină de indicii despre ceea ce ar trebui să facem. Din păcate, doar auzim. Am uitat cum să ne ascultăm unii pe alții și cum să ascultăm Universul când încearcă să ne transmită mesaje. 

Revenind la piesa Irinei Rimes, uneori răspunsurile pot să vină din muzică. Sau din lucruri simple. Când ascultăm, nu doar auzim...

Împreună schimbăm lumea în care trăim!


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇