Nu scăpăm de vremea rea. ANM a emis noi coduri galbene de ploi torenţiale, vijelii și grindină, inclusiv la Bucureşti

Nu scăpăm de vremea rea. ANM a emis noi coduri galbene de ploi torenţiale, vijelii și grindină, inclusiv la Bucureşti

Nici bine nu am scăpat de primul cod de vreme rea din această săptămână, că ANM a și emis alte avertizări.

Administrația Națională de Meteorologie a emis, marți, două coduri galbene de furtuni. Primul cod galben a intrat în vigoare marți dimineață, la ora 10:00, și expiră diseară la ora 18:00.

Fenomenele vizate sunt instabilitate atmosferică accentuată și cantități însemnate de apă.

Astfel, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în zonele de deal și de munte, Maramureș, Transilvania, cea mai mare parte a Olteniei și Moldovei și nord-vestul Munteniei.

ADVERTISING

”Vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25…35 l/mp și izolat 40…60 l/mp”, arată meteorologii.

Iată zonele vizate:

hartă-1
Foto: ANM

Cod galben și pentru noaptea de marți spre miercuri

Odată ce expiră primul cod galben, intră în vigoare o a doua avertizare de ploi. Deci al doilea cod galben este valabil în intervalul marți, ora 18:00 - miercuri, ora 06:00. Totuși, ploile se restrâng.

ADVERTISING

”În intervalul menționat, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în sudul și estul Munteniei, cea mai mare parte a Dobrogei și local în Moldova. Vor fi perioade cu averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, vijelii și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși local 25 l/mp și izolat 40 l/mp”, potrivit ANM.

hartă-2
Foto: ANM

Cum va fi vremea la Bucureşti

Valorile termice prognozate pentru Bucureşti vor fi în scădere în comparaţie cu zilele anterioare, iar probabilitatea de apariţie a ploilor va fi ridicată în orele serii şi pe timpul nopţii de marţi spre miercuri, relevă prognoza specială a ANM pentru Capitală.

ADVERTISING

În intervalul 6 octombrie, ora 10:00 - 7 octombrie, ora 6:00, vremea va fi în continuare mai caldă decât în mod normal la această dată, deşi valorile termice vor marca o scădere faţă de ziua precedentă.

Cerul va avea înnorări temporar accentuate, iar spre seară şi noaptea vor fi averse, descărcări electrice şi unele intensificări ale vântului.

Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 27 de grade Celsius, iar cea minimă va fi de 17 - 18 grade Celsius.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇