Ne apropiem de noiembrie cu maxime de 22 de grade. Când se răceşte - prognoza meteo pe două săptămâni

Ne apropiem de noiembrie cu maxime de 22 de grade. Când se răceşte - prognoza meteo pe două săptămâni

Vremea va fi schimbătoare de la o zi la alta în perioada 19 octombrie – 1 noiembrie. Meteorologii anunță că în prima săptămână temperaturile vor fi în creștere, dar apoi urmează o răcorire şi ceva ploi.

Banat

Vremea va fi răcoroasă în primele zile, când se vor înregistra temperaturi maxime de aproximativ 14 grade. Apoi va avea loc un proces de încălzire, astfel încât, pe 22 – 23 octombrie, vremea va deveni caldă ( 20…22 de grade). O scădere treptată a temperaturii, la finalul celor două săptămâni de prognoză, va duce la valori de 14…16 grade în orele amiezilor.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

În intervalul 19 – 23 octombrie condițiile de ploaie vor fi reduse, dar din 24 octombrie vor fi ploi, la nivel local, aproape în fiecare zi până la sfârșitul celei de a doua săptămâni de prognoză.

Crișana

În prima parte a intervalului de prognoză, vremea se va încălzi de la o zi la alta, astfel încât temperaturile maxime vor crește, în medie, de la 13 grade în prima zi, spre 20 de grade pe 22 – 23 octombrie. Apoi, se răcorește, astfel încât, la finalul celor două săptămâni, se vor înregistra maxime de 14…15 grade.

În primele zile nu vor fi precipitații. Ploi, pe arii restrânse, se vor semnala începând din 24 octombrie, aproape zilnic, până la sfârșitul intervalului de prognoză.

Transilvania

În prima săptămână, vremea se va încălzi de la o zi la alta, iar temperaturile maxime vor crește de la 11 până la 19 grade, între 19 și 23 octombrie, când vremea va deveni caldă pentru această perioadă.

Apoi, regimul termic diurn va marca o ușoară scădere – cu maximă de 14 grade în jurul datei de 28 octombrie.

În mare parte a primei săptămâni nu vor fi precipitații, dar începând cu data de 24 octombrie probabilitatea pentru ploi pe arii restrânse va crește și se va menține ridicată până la finalul celei de a doua săptămâni.

Maramureș

Între 19 și 23 octombrie se va încălzi, iar temperaturile cresc de la 11…12 grade spre 18…19 grade. Apoi valorile termice vor fi în scădere ușoară și treptată, la finalul celei de a doua săptămâni de prognoză urmând a se înregistra o valoare medie a maximelor diurne de 13…14 grade.

În primele zile ale intervalului nu se vor semnala precipitații, însă după 24 octombrie acestea vor fi prezente aproape în fiecare zi, dar se vor semnala pe arii restrânse și vor fi în general slabe cantitativ.

Moldova

În primele două zile vremea va fi răcoroasă (14 grade). În perioada 21-23 octombrie, se va încălzi, astfel încât valorile termice diurne vor tinde spre o medie de 21 de grade, urmând ca în weekendul 24-25 octombrie acestea să scadă ușor spre 18…20 de grade.

Local și temporar va ploua slab, în perioada 24-26 octombrie, dar ploi slabe mai pot apărea trecător și după data de 27 octombrie.

Dobrogea

Până spre finalul primei săptămâni, vremea se va încălzi treptat, astfel încât maximele cresc de la 16 până spre 21 de grade, apoi (în 25 și 26 octombrie) temperatura aerului va scădea ușor. Din 27 octombrie până la 1 noiembrie regimul termic va fi apropiat de cel specific perioadei, cu maxime în medie de 14…16 grade.

Probabilitatea pentru ploi slabe, temporare, va fi mai ridicată în cea de a doua săptămână, dar în special în intervalul 28-31 octombrie.

Muntenia

În primele două zile vremea va fi răcoroasă, cu o medie de 16 grade. În perioada 21-23 octombrie se va încălzi treptat, astfel încât ziua vor fi 22 de grade, urmând ca până la finalul primei săptămâni maximele să scadă ușor spre 20 de grade.

Temporar, ploi slabe pot apărea pe arii restrânse, după data de 24 octombrie.

Oltenia

Vremea va fi mai rece decât în mod obișnuit în primele două zile, meteorologii anunțând maxime de 15 grade, dar în perioada 22-24 octombrie, vremea se va încălzi treptat, iar valorile termice diurne vor tinde spre o medie de 20…21 de grade. Ulterior, temperatura aerului va fi în scădere ușoară, astfel încât după data de 27 octombrie se vor înregistra valori apropiate de cele normale, cu maxime de 14 grade.

Probabilitatea pentru ploi slabe, temporare, va fi mai ridicată după data de 24 octombrie.

La munte

Prima săptămână va debuta cu vreme rece (19 și 20 octombrie), când vor fi în medie maxime de 4…6 grade. În perioada 21-23 octombrie se va încălzi, astfel încât valorile termice diurne vor tinde spre 14…15 grade, urmând ca în weekendul 24-25 octombrie acestea să scadă ușor spre 12 grade. Cea de-a doua săptămână va fi caracterizată de valori termice constante, cu maxime de 8…10 grade.

Probabilitatea de apariție a precipitațiilor, în general slabe cantitativ, va fi în creștere începând cu data de 24 octombrie. Vor fi ploi, iar spre finalul intervalului se vor semnala și lapoviță și ninsori, la altitudini mari.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

A.G.