Luna septembrie va fi călduroasă şi fără multe ploi - prognoza ANM

Luna septembrie va fi călduroasă şi fără multe ploi - prognoza ANM

Administrația Națională de Meteorologie a emis vineri o prognoză pentru următoarele 4 săptămâni, care arată că în luna septembrie va fi vreme caldă şi fără multe ploi.

Prima săptămână din prognoză este 31 august – 7 septembrie, când temperaturile vor fi mai ridicate decât cele specifice acestei perioade în toate regiunile ţării, dar mai ales în est. De altfel, de sâmbătă (29 august) până luni (31 august), este în vigoare un cod galben de caniculă în aproape toată ţara.

Va ploua mai ales în vest, centru și nord-vest, iar în rest cantitățile de precipitații vor fi în general deficitare, în această primă săptămână pentru care ANM a emis prognoza.

ADVERTISING

Şi între 7 și 14 septembrie, temperaturile vor fi mai ridicate decât normalul pentru această săptămână din septembrie, în special în regiunile sud-estice.

„Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în cea mai mare parte a țării, excepție făcând vestul și nord-vestul teritoriului, unde vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval”, adaugă ANM.

Următoarea săptămână este 14-21 septembrie, când temperaturile vor fi iarăşi mai ridicate decât media pentru această perioadă în toată ţara, dar mai ales în cele sud-est. De data asta, va ploua normal de mult, poate puţin chiar prea mult în regiunile sudice, centrale și nord-vestice.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Ultima săptamână analizată este 21-28 septembrie, când temperaturile vor fi normale pentru acest interval şi poate mai mari în regiunile extracarpatice.

„Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă se vor situa în jurul celor normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări”, adaugă ANM.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇