Informare meteo și cod galben de ninsori. Iată zonele vizate

Informare meteo și cod galben de ninsori. Iată zonele vizate

Iată că vin și primele avertizări de la ANM privind ninsorile. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri, o informare și un cod galben ce vizează ninsori.

Ambele intră în vigoare azi.

Informarea meteorologică vizează ninsori la munte, precipitații mixte în zonele joase de relief și intensificări ale vântului. Ea intră în vigoare azi, la ora 15:00, și expiră sâmbătă, la ora 14:00.

”În intervalul menționat temporar vor fi precipitații în cea mai mare parte a țării, iar mai ales în centru, sud-vest și în zona de munte cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 15...20 l/mp. La munte treptat vor predomina ninsorile.

Precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare se vor semnala și în Transilvania și local în zonele de deal din Moldova, Muntenia și Oltenia”, transmit meteorologii.

Totodată, vântul se va intensifica în majoritatea regiunilor, dar mai ales în cele estice, sud-estice și vestice în general.

Se va ajunge la viteze de 40...50 km/h, iar în zona montană înaltă, rafalele vor depăși 60...70 km/h, temporar viscolind ninsoarea.

Cod galben de ninsori

Tot astăzi intră în vigoare un cod galben ce vizează ninsori moderate cantitativ.

Avertizarea e valabilă de la ora 20:00, până sâmbătă, ora 14:00.

Astfel, în cea mai mare parte a Carpaților Occidentali și Meridionali va ninge, iar stratul de zăpadă nou depus local va fi consistent.

”Din a doua parte a nopții de vineri spre sâmbătă (20 /21 noiembrie) și în prima parte a zilei de sâmbătă (21 noiembrie) în sudul și sud-vestul Transilvaniei, precipitațiile vor fi mai ales sub formă de ninsoare și se va depune strat de zăpadă”, conform meteorologilor.

Foto: Captură ANM

Vezi și Vremea se răceşte destul de tare – prognoza meteo pe două săptămâni


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇