Vremea se răceşte destul de tare - prognoza meteo pe două săptămâni

Vremea se răceşte destul de tare - prognoza meteo pe două săptămâni

Meteorologii au anunţat, luni, prognoza pentru următoarele două săptămâni şi au precizat că vor fi temperaturi mai mari decât normalul perioadei în prima parte a intervalului, urmate de o răcire, pe alocuri accentuată.

Precipitaţiile vor fi preponderent sub formă de ploi.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Iată prognoza meteo pe regiuni:

Banat

În primele zile ale intervalului valorile termice se vor situa în general peste mediile multianuale, cu maxime la nivelul regiunii în jur de 12 grade şi minime de 4…6 grade.

După 20 noiembrie, media temperaturilor maxime va scădea la 6…8 grade, iar minimele vor fi uşor pozitive la început, apoi, în special în a doua săptămâna, media va scădea la -1…0 grade.

Vor fi ploi slabe în ziua de 17 noiembrie, iar cu o probabilitate mai mare şi în intervalul 21– 24 noiembrie.

Crişana

În primele zile ale intervalului, media maximelor termice se va situa în jurul a 11 grade, iar a minimelor va fi de 3…6 grade, caracterizând o vreme uşor mai caldă pentru a doua decadă a lunii noiembrie.

După acest interval se întrevede un proces de răcire la nivelul întregii regiuni, astfel că media maximelor se va situa, în general, între 5 şi 7 grade, iar minimele vor deveni treptat negative, cu o medie în a doua săptămână de prognoză de -2 grade.

Se vor semnala ploi slabe în noaptea de luni spre marţi (16/17 noiembrie) şi în ziua de marţi (17 noiembrie). Probabilitatea pentru precipitaţii va fi relativ ridicată şi la finalul primei săptămâni şi începutul celei de-a doua (perioada 21 – 24 noiembrie).

Transilvania

Media regională a temperaturilor maxime în primele zile de prognoză va fi de 8…10 grade, iar minimele vor oscila între 1 şi 4 grade.

După 20 noiembrie, vremea se va răci, astfel, de la o medie a temperaturilor maxime de 7…9 grade, se va ajunge la 4 grade. Minimele vor fi preponderent negative, cu o medie de -5…-2 grade, cele mai scăzute valori, urmând să se înregistreze după 26 noiembrie.

Va ploua temporar în ziua de 17 noiembrie. În restul intervalului se întrevăd precipitaţii, cu o probabilitate în creştere, după data de 21 noiembrie.

Maramureş

Şi aici în primele zile ale intervalului, media temperaturilor maxime va fi de 10…11 grade, iar a minimelor de 2…5 grade, caracterizând o vreme uşor mai caldă pentru a doua decadă a lunii octombrie.

După 20 noiembrie temperatura va fi în scădere, spre o medie a valorilor maxime de 4…5 grade. Minimele vor deveni treptat negative, cu o medie de -3…-1 grad, cele mai scăzute valori, urmând să se înregistreze după 26 noiembrie.

Se vor semnala ploi slabe în noaptea de luni spre marţi (16/17 noiembrie) şi în ziua de marţi (17 noiembrie). Probabilitatea pentru precipitaţii va fi ridicată şi în perioada 21 – 24 noiembrie.

Moldova

Valorile termice vor scădea accentuat, de la o medie de 11…12 grade în prima zi a intervalului, la o medie de numai 5…6 grade în 18 noiembrie. Nopţile vor fi relativ calde, raportat la normalul termic al perioadei, cu o medie a acestora de 2…5 grade.

În ultima decadă a lunii noiembrie, media regională a temperaturilor maxime va fi cuprinsă între 4…6 grade, iar minimele vor fi în jur de 0 grade în intervalul 20 – 25 noiembrie şi de -3…-2 grade spre finalul lunii.

Probabilitatea de precipitaţii va fi ridicată în 17 şi 18 noiembrie, când aria acestora va cuprinde cea mai mare parte a regiunii. În restul intervalului de prognoză, acestea se vor semnala pe arii restrânse, mai ales după data de 21 noiembrie.

Cum va fi vremea săptămâna 16–22 noiembrie 2020 – cald în prima parte, weekendul vine cu răcire și ninsori!

Dobrogea

Vremea va fi caldă pentru această dată în primele două zile ale intervalului, cu temperaturi maxime la nivelul regiunii în jur de 14 grade şi o medie a valorilor minime de 5…7 grade.

Ulterior, temperatura va fi în scădere, iar până la finalul celor două săptămâni de prognoza, media maximelor nu va mai depăşi 8 grade.

Pe timpul nopţilor, se vor înregistra temperaturi minime în jur de 3 grade în intervalul 20 – 25 noiembrie şi de 0…1 grad spre finalul lunii noiembrie.

Probabilitatea de precipitaţii va fi în general redusă în cea mai mare parte a intervalului. Excepţie va face ziua de 18 noiembrie, când ploile vor cuprinde cea mai mare parte a regiunii şi izolat vor fi posibile cantităţi mai însemnate.

Muntenia

În primele două zile ale intervalului, media valorilor maxime se va situa în jurul valorii de 12 grade, apoi se va răci accentuat până la o medie regională de numai 6…7 grade, iar aceste valori diurne se vor menţine fără variaţii semnificative până la finalul lunii noiembrie.

Temperaturile minime vor fi ridicate pentru această perioada a anului în prima săptămână, dar mai ales în zilele de 18 şi 19 noiembrie, când se va înregistra o media a acestora de 4…6 grade.

În intervalul 21-25 noiembrie vor fi temperaturi minime în jur de 1 grad, iar spre finalul lunii media acestora va deveni negativă, la o valoare de -2 grade.

În zilele de 17 şi 18 noiembrie, aria ploilor va cuprinde cea mai mare parte a regiunii. Sunt posibile precipitaţii şi în restul intervalului, cu o probabilitate în creştere după 21 noiembrie.

Oltenia

În primele zile ale intervalului, valorile termice se vor situa, în general, peste mediile multianuale, cu maxime la nivelul regiunii de 11…12 grade şi minime de 3…6 grade.

După 19 noiembrie, media temperaturilor maxime va scădea la 6…8 grade, iar minimele vor fi uşor pozitive la început, apoi, în special după 26 noiembrie, media acestora va scădea la -2…0 grade.

Vor fi ploi slabe în 17 şi 18 noiembrie. Sunt posibile precipitaţii şi în restul intervalului, cu o probabilitate în creştere după 21 noiembrie.

La munte

Până în 20 noiembrie, valorile termice diurne se vor menţine în general pozitive, cu o medie cuprinsă între 3 şi 6 grade. Ulterior se va produce o răcire a vremii, iar până la finalul celor două săptămâni de prognoză, temperaturile maxime mediate pentru întreg spaţiul montan vor fi în jur de 0 grade.

Nopţile vor deveni tot mai reci, astfel că, de la o medie a minimelor termice de -2…0 grade la începutul intervalului, se va ajunge la valori în jur de -6 grade în a doua jumătate a intervalului.

Aria precipitaţiilor va cuprinde cea mai mare parte a zonei montane în 17 şi 18 noiembrie. În restul intervalului probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi mai redusă.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro: