Informare de ploi pentru toată țară și cod galben de ninsori și viscol. În Bucureşti, maxima scade cu 10 grade

Informare de ploi pentru toată țară și cod galben de ninsori și viscol. În Bucureşti, maxima scade cu 10 grade

Administrația Națională de Meteorologie a emis, vineri, o informare meteorologică de ploi pentru toată țară și o atenționare de tip cod galben de ninsori pentru mai multe județe.

Informarea meteo a intrat în vigoare la ora 13:00 și expiră luni, la ora 10:00.

 În intervalul menționat, vor fi perioade în care va ploua în toate regiunile. Vor fi mai ales averse, iar în sudul și sud-estul țării în după-amiaza și în seara zilei de vineri (02 aprilie) vor fi însoțite de frecvente descărcări electrice și izolat va cădea grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 20...25 l/mp, mai ales în sud, sud-est, centru și în zona montană.

ADVERTISING

La munte, începând de sâmbătă (03 aprilie), îndeosebi la altitudini de peste 1500 m, vor fi precipitații mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare și se va depune strat de zăpadă. Pe arii restrânse în Maramureș, în Transilvania, cu precădere în noaptea de duminică spre luni (04/05 aprilie), temporar se vor semnala precipitații mixte.

Vântul va avea intensificări, local și temporar, în majoritatea regiunilor, cu viteze în general de 45...55 km/h, iar în zona montană înaltă, mai ales a Carpaților Meridionali și Orientali, cu peste 70...80 km/h și zăpada va fi spulberată.

Vremea se va răci accentuat, vineri (02 aprilie) în vestul, centrul și nordul țării, iar sâmbătă (03 aprilie) și în sud și sud-est, devenind deosebit de rece pentru această dată, la sfârșitul săptămânii, în cea mai mare parte a țării.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Codul galben întră în vigoare sâmbătă, la ora 18:00, și expiră tot luni la ora 10:00.  

În intervalul menționat, în zona Carpaților Meridionali și Orientali, la altitudini în general de peste 1500 m va ninge, local moderat cantitativ, iar vântul va avea intensificări, cu rafale de peste 70...80 km/h, ninsoarea va fi viscolită, zăpada spulberată și vizibilitatea redusă sub 100 m.

cod-galben-ninsori-viscol

Cum va fi vremea în Capitală

Vineri, înnorările se vor accentua treptat și mai ales spre seară și la începutul nopții vor fi perioade în care se vor semnala averse (în intervale scurte de timp se vor înregistra cantități de apă de 5...7 l/mp și izolat de peste 10 l/mp), descărcări electrice și cu o probabilitate destul de mare căderi de grindină.

ADVERTISING

Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări de scurtă durată, în special asociate averselor. Temperatura maximă va fi de 20...21 de grade, iar cea minimă de 6...7 grade.

În weekend, vremea va fi închisă și vor fi perioade în care va ploua. Ploile vor fi mai intense pe parcursul zilei de duminică (04 aprilie) și în noaptea de duminică spre luni (04/05 aprilie).

Prin acumulare, cantitățile de apă vor fi însemnate, astfel încât, până la sfârșitul intervalului, se vor totaliza în medie 15...20 l/mp și izolat 25 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat.

Temperatura maximă, în scădere semnificativă față de zilele precedente, va fi de 11...12 grade sâmbătă (03 aprilie), iar duminică (04 aprilie) se va situa în jurul valorii de 8 grade. Asta după ce vineri s-au înregistrat şi 22 de grade în Bucureşti.

Temperaturile minime vor fi cuprinse între 4 și 6 grade.

Citeşte articolele zilei pe SpotMedia.ro:

A.G.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇