Informare meteo de furtuni și caniculă pentru toată țara

Informare meteo de furtuni și caniculă pentru toată țara

Meteorologii au emis, marți, două informări meteo de instabilitate atmosferică și disconfort termic ridicat. Cele două sunt valabile pentru toată țara.

Prima informare meteorologică – de instabilitate atmosferică – a intrat în vigoare azi, la ora 10, fiind valabilă până diseară, la ora 21.

”În intervalul menționat local în estul, sud-estul și parțial în centrul țării vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului și condiții de grindină. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 20...30 l/mp”, arată ANM.

ADVERTISING

A doua informare meteo intră în vigoare miercuri și expiră tocmai duminică! Aceasta vizează un val de căldură și disconfort termic.

”Valul de căldură se va intensifica în regiunile vestice și sud-vestice, unde va fi caniculă și disconfort termic accentuat. În restul teritoriului vremea va fi călduroasă, iar disconfortul termic va fi în creștere, îndeosebi în sud”, conform ANM.

harta-6
Foto: Captură ANM

Cum va fi vremea în Capitală

Marți, vremea în București va fi călduroasă, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va putea atinge pragul critic de 80 de unități.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Însă cerul va fi temporar noros și, mai ales după-amiaza și seara, vor fi condiții pentru averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

Temperatura maximă va fi de 31…32 de grade, iar cea minimă de 18…19 grade.

Ulterior, de miercuri până duminică, vremea se va menține călduroasă, iar disconfortul termic va fi în creștere.

”În a doua parte a zilelor de miercuri (7 iulie) și joi (8 iulie) probabilitatea de apariție a fenomenelor specifice instabilității atmosferice (averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului) va fi ridicată. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 31 și 33 de grade, iar cele minime se vor situa între 17 și 21 de grade”, arată ANM.

ADVERTISING

Vezi și Caniculă şi furtuni - prognoza meteo pe două săptămâni


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇