Caniculă şi furtuni - prognoza meteo pe două săptămâni

Caniculă şi furtuni - prognoza meteo pe două săptămâni

Aşa cum deja ne-am obişnuit vara asta, urmează două săptămâni (5 – 18 iulie) cu zile caniculare ce vor alterna cu perioade de instabilitate atmosferică, în care se vor semnala averse şi descărcări electrice, reiese din estimările publicate, luni, de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Banat

Vremea se va încălzi până în cursul zilei de joi (8 iulie), va deveni caniculară, cu o medie a temperaturilor maxime în jurul a 36 de grade. Treptat, până la sfârşitul intervalului, maximele termice vor avea tendinţa de scădere spre o medie regională de 31 de grade.

Probabilitatea de ploaie va fi în creştere după data de 13 iulie, când vor fi posibile averse torenţiale şi cantităţi importante de apă.

ADVERTISING

Crişana

Valorile diurne vor fi în creştere până joi (8 iulie), vremea va deveni caniculară, iar maximele vor avea media în jurul a 35 de grade. Până la sfârşitul intervalului, temperaturile maxime vor avea tendinţa de scădere spre o medie regională de 30 de grade.

Ceva instabilitate atmosferică va fi după 13 iulie, perioadă în care vor fi posibile averse torenţiale şi cantităţi importante de apă.

Transilvania

Pe timpul zilelor, temperaturile vor creşte până în cursul zilei de vineri (9 iulie), iar vremea va deveni călduroasă, cu o medie a maximelor ce se va situa în jurul a 31 de grade, valoare ce se va menţine, cu uşoare variaţii, până pe 13 iulie. După această dată, temperaturile maxime vor avea tendinţa de scădere spre o medie regională de 28 de grade.

ADVERTISING

Şi aici va ploua după data de 13 iulie, când vor fi posibile averse torenţiale şi cantităţi importante de apă.

Maramureş

Valorile termice diurne vor fi în creştere până spre sfârşitul primei săptămâni (9 iulie), vremea va deveni călduroasă, iar media maximelor se va situa în jurul a 33 de grade. După această dată, temperaturile maxime vor avea tendinţa de scădere, mai accentuată după data de 13 iulie, spre o medie regională de 29 de grade.

Probabilitatea de apariţie a manifestărilor specifice instabilităţii atmosferice va fi ridicată la începutul primei săptămâni, dar mai ales după data de 13 iulie, când vor fi posibile averse torenţiale şi cantităţi importante de apă.

ADVERTISING

Moldova

Temperaturile vor fi în creştere până la începutul celei de-a doua săptămâni (13 iulie), vremea va deveni călduroasă, iar maximele vor avea media de 32 - 33 de grade. Până la sfârşitul intervalului, temperaturile maxime vor avea tendinţa de scădere spre o medie regională de 29 de grade.

Şi aici plouă în primele zile ale intervalului şi după data de 14 iulie, când vor fi posibile averse torenţiale şi cantităţi importante de apă.

Dobrogea

Valorile diurne vor creşte treptat până în data de 13 iulie, când vremea va deveni local călduroasă, iar maximele vor avea media de 31 de grade. Până la sfârşitul intervalului, temperaturile maxime vor avea tendinţa de scădere spre o medie regională de 29 de grade.

Probabilitatea de apariţie a manifestărilor specifice instabilităţii atmosferice va fi ridicată mai ales în primele zile ale intervalului, dar şi după data de 15 iulie, când vor fi posibile averse torenţiale şi cantităţi importante de apă.

Cod portocaliu de ploi, inclusiv pe litoral. În Bucureşti, aproape caniculă

Muntenia

Variaţiile temperaturilor diurne vor fi nesemnificative pe tot parcursul intervalului, vremea menţinându-se călduroasă, izolat caniculară la începutul celei de-a doua săptămâni (13 - 14 iulie) când media maximelor va urca spre 34 de grade.

Până la sfârşitul intervalului, temperaturile maxime vor avea tendinţa de scădere spre o medie regională de 31 de grade.

Se poate să plouă în primele zile ale intervalului şi după data de 14 iulie, când vor fi posibile averse torenţiale şi cantităţi importante de apă.

Oltenia

Pe tot parcursul intervalului, valorile termice diurne vor avea uşoare variaţii. Vremea se va menţine călduroasă, local caniculară în primele zile şi la începutul celei de-a doua săptămâni (12 - 14 iulie), când media se va situa în jurul a 34 de grade. Până la sfârşitul intervalului, temperaturile maxime vor avea tendinţa de scădere spre o medie de 32 de grade.

Probabilitatea de apariţie a manifestărilor specifice instabilităţii atmosferice va fi mai ridicată după data de 14 iulie, când vor fi posibile averse torenţiale şi cantităţi importante de apă.

La munte

Variaţiile temperaturilor diurne vor fi nesemnificative pe tot parcursul intervalului, iar vremea va fi caldă mai ales în intervalul 7-14 iulie, când media maximelor se va situa în jurul a 22 de grade. Până la sfârşitul intervalului, temperaturile maxime vor avea tendinţa de scădere spre o medie de 19 - 20 de grade.

Probabilitatea de apariţie a manifestărilor specifice instabilităţii atmosferice va fi mai ridicată în intervalul 5-8 iulie, dar mai ales după data de 13 iulie, când vor fi posibile averse torenţiale şi cantităţi importante de apă.

Cum va fi vremea în săptămâna 5-11 iulie: Un nou ”ciclon”, un nou potop peste Moldova și Dobrogea?


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇