După zăpadă, vine frigul: E cod galben de viscol la munte şi la Bucureşti vor fi chiar şi -8 grade

După zăpadă, vine frigul: E cod galben de viscol la munte şi la Bucureşti vor fi chiar şi -8 grade

Meteorologii au emis, joi, o nouă informare și un cod galben de vreme rea.

Informarea meteo intră în vigoare joi seara, de la ora 23:00, și expiră vineri, la ora 18:00.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Aceasta vizează precipitații mixte, depuneri de polei, ninsori la munte și intensificări temporare ale vântului.

”În intervalul menționat aria precipitațiilor se va extinde treptat, la început în regiunile vestice, nord-vestice, apoi și în centru și în nord-est. La munte vor predomina ninsorile și se va depune strat nou de zăpadă, iar în zonele mai joase de relief vor fi precipitații sub formă de ninsoare, lapoviță și trecător ploaie. Pe alocuri se va forma polei.

Temporar vântul va avea intensificări în majoritatea regiunior, cu viteze mai mari în nordul Crișanei, Maramureș, Transilvania, Moldova și Dobrogea, unde local vor fi rafale în general de 50…60 km/h, amplificând senzația de frig”, transmite, joi, ANM.

Totodată, meteorologii arată că joi și vineri vremea va fi deosebit de rece în majoritatea regiunilor, pe alocuri geroasă în noaptea de joi spre vineri (11/12 martie) în sud.

”Din noaptea de vineri spre sâmbătă (12/13 martie) și pe parcursul zilei de sâmbătă (13 martie) vor fi precipitații în cea mai mare parte a țării, mai ales lapoviță și ninsoare la munte și predominant ploi în zonele joase. Pe alocuri se va depune polei”, conform sursei citate.

Codul galben

ANM a emis și un nou cod galben. Acesta intră în vigoare vineri la ora 02:00, și expiră tot vineri, la ora 18:00.

Codul vizează ninsori în general moderate cantitativ și viscol la munte.

Regiunile afectate sunt Maramureș, Munții Apuseni și Carpații Orientali.

Mai exact, este vorba despre județele: Alba, Arad, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Covasna, Hunedoara, Harghita, Maramureș, Mureș, Neamț, Sălaj, Suceava, Timiș și Vrancea.

”În Maramureș, precum și în Munții Apuseni și în Carpații Orientali va ninge în general moderat cantitativ și local se va depune strat de zăpadă mai consistent. La altitudini în general de peste 1500 m vântul va avea intensificări, temporar cu rafale de peste 80…90 km/h, ninsoarea va fi viscolită și zăpada spulberată”, potrivit ANM.

Foto: Captură ANM

Vreme rece la București

ANM a transmis și o prognoză specială pentru Capitală, valabilă de azi, ora 11:00, până vineri, ora 18:00.

Astfel, vremea va fi deosebit de rece, iar temperaturile maxime se vor situa în jurul a 4 grade.

”Vineri dimineață, temperatura minimă va fi de -8…-6 grade, mai scăzută în zona preorășenească. Cerul va fi variabil, mai mult noros în a doua
parte a nopții de joi spre vineri (11/12 martie) și în dimineața de vineri (12 martie), când vor fi condiții de ceață”, arată ANM.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

A.D.


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!