Cod portocaliu şi galben de ploi pentru mai mult de jumătate din ţară. Furtună şi la Bucureşti

Cod portocaliu şi galben de ploi pentru mai mult de jumătate din ţară. Furtună şi la Bucureşti

Ploile nu se opresc nici în zilele următoare. Administrația Națională de Meteorologie a emis, miercuri, alte avertizări de vreme rea valabile pentru mare parte din ţară.

Codul galben intră în vigoare miercuri la ora 17:00 şi expiră vineri la ora 11:00.  

În intervalul menționat, în Transilvania, Maramureș și zona deluroasă a Olteniei, Munteniei și Moldovei, precum și în nordul Carpaților Orientali se vor semnala averse însemnate cantitativ, descărcări electrice, intensificări ale vântului și, izolat, grindină. Cantitățile de apă vor depăși local 25 l/mp și izolat 40...50 l/mp.

ADVERTISING

Codul portocaliu este valabil în acelaşi interval şi vizează Banat, Crişana şi zona de munte. Aici vor fi ploi importante cantitativ, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 40...50 l/mp și izolat 70 l/mp.

La altitudini de peste 1700...1800 m, ploile vor determina topirea și cedarea apei din stratul de zăpadă prezent în continuare la altitudini mari, unde măsoară în general între 15 și 140 cm.

Iată urmările ploilor înregistrare marţi în mai multe zone din ţară

ADVERTISING

Cum va fi vremea în Bucureşti

Vremea va deveni instabilă în cursul serii de miercuri și al nopții, când vor fi înnorări temporar accentuate, averse și posibil descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

Temperatura aerului va fi în scădere de la 22…23 de grade până la o valoare minimă de 10…12 grade.

Joi, vremea va fi instabilă și se va răci. Vor fi înnorări și va ploua moderat cantitativ. Vântul va avea intensificări pe parcursul zilei. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 18 grade, iar cea minimă va fi de 9…10 grade.

ADVERTISING

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇