Cod galben de ninsori și ploi, până vineri

Cod galben de ninsori și ploi, până vineri

Iarna pare că și-a intrat deplin în drepturi, astfel că ninsorile vor continua să cadă și în zilele următoare în mai multe zone din țară. În același timp, vor fi și regiuni unde se anunță ploi însemnate cantitativ.

Meteorologii au emis o avertizare de tip cod galben de ninsori și vânt puternic, valabilă de azi, ora 17:00, până vineri la ora 15:00.

Astfel, în Carpații Meridionali și de Curbură sunt așteptate ninsori abundente, strat consistent de zăpadă, intensificări ale vântului și viscol în special la altitudini mari.

Vântul va avea intensificări, iar pe creste va bate tare, cu viteze la rafală de peste 90…100 km/h și va fi viscol ce va determina scăderea vizibilității.

ADVERTISING

În sudul Banatului, nordul Olteniei și al Munteniei, sud-estul Moldovei vor fi ploi însemnate cantitativ. Cantitățile de apă vor depăși 30…40 l/mp și pe arii restrânse 50…70 l/mp.

cod-galben
Foto: ANM

Vreme rea în toată țara

În același timp, meteorologii au emis și o informare de vreme rea, valabilă în toată țara, de miercuri, ora 14:00, până vineri, ora 15:00.

În intervalul menționat, în sudul, estul și centrul țării temporar vor fi precipitații în general moderate cantitativ și se vor acumula 15…25 l/mp și izolat peste 30 l/mp.

ADVERTISING

Vor predomina ploile, iar din cursul serii de miercuri (9 decembrie) și până în dimineața zilei de joi (10 decembrie) în jumătatea de nord a Moldovei vor fi mai ales ninsori. Temporar se va depune polei în estul țării și pe arii restrânse în restul teritoriului.

Local, vântul va prezenta intensificări, cu rafale în general de 45…55 km/h.

Vreme închisă dar temperaturi în creştere în Bucureşti

În ceea ce privește Bucureștiul, meteorologii anunță pentru următoarele trei zile o vreme închisă, dar valorile termice vor creşte continuu de la o zi la alta, iar vineri se vor înregistra maxime de 10 grade Celsius.

ADVERTISING

Astfel, în intervalul 9 decembrie, ora 14:00 - 10 decembrie, ora 8:00, vremea va fi închisă şi mai ales spre seară va ploua, la început slab şi vor fi condiţii de polei, apoi moderat cantitativ. Se vor acumula cantităţi de apă, în general, de 10 - 14 l/mp.

Vântul va sufla moderat, cu uşoare intensificări noaptea, când, la rafală, se vor atinge viteze în jurul a 40 km/h. Maxima se va situa în jurul valorii de 1 grad, însă din a doua parte a intervalului temperatura va creşte, astfel că minima nopţii va fi de 2 - 3 grade.

Totodată, de joi dimineaţa şi până vineri, la ora 8:00, în Capitală vremea se va menţine închisă şi se va încălzi. Temporar va ploua, mai ales seara şi noaptea, şi se vor acumula cantităţi de apă în medie de 10 - 12 l/mp. Vântul va sufla în general moderat, cu viteze la rafală de până la 35 - 40 km/h. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 9 grade, iar cea minimă va fi de 6 - 8 grade.

Vineri, între orele 8:00 - 15:00, cerul va fi mai mult noros şi trecător va mai ploua. Vântul va sufla moderat, cu rafale de până la 30 - 35 km/h iar temperatura maximă va oscila în jurul valorilor de 9 - 10 grade.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇