Cea mai călduroasă noapte din ultimii șase ani în India. Cinci persoane au murit în capitala țării

Cea mai călduroasă noapte din ultimii șase ani în India. Cinci persoane au murit în capitala țării

Un val de căldură severă care afectează India a ucis cel puţin cinci persoane în această săptămână în capitala New Delhi, după cea mai călduroasă noapte din ultimii şase ani.

Miliarde de oameni din Asia se confruntă cu călduri extreme în această vară, într-o tendinţă despre care oamenii de ştiinţă spun că a fost agravată de schimbările climatice cauzate de activitatea umană, transmite Reuters.

Decesele au fost raportate începând de luni în spitalele din oraşul indian de 20 de milioane de locuitori, unde penuria de apă s-a intensificat.

ADVERTISING

Consumul de energie electrică a atins un maxim istoric marţi, când temperatura minimă nocturnă a ajuns la 33,8 grade Celsius (93 F).

Din martie, temperaturile au urcat până la 50 de grade Celsius în Delhi şi în statul deşertic Rajasthan din apropiere, în timp ce în nord-vestul şi estul Indiei s-au înregistrat de peste două ori mai multe zile de caniculă decât în mod obişnuit în acest sezon.

Condiţiile au fost rezultatul mai puţinelor ploi torenţiale şi a vânturilor calde care au suflat din regiunile aride învecinate în India.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇