Canicula a ucis peste 50 de persoane în India în trei zile. Temperaturile au atins 50 de grade Celsius

Canicula a ucis peste 50 de persoane în India în trei zile. Temperaturile au atins 50 de grade Celsius
un proiect spotmedia.ro
realizat cu sprijinul
Konrad Adenauer Stiftung

Peste 50 de persoane au murit în India în ultimele trei zile, în condiţiile în care canicula continuă să afecteze anumite zone ale ţării.

În weekend, numai în statul Uttar Pradesh, din nordul ţării, au murit 33 de persoane din cauza căldurii, relatează BBC.

Printre acestea se numără persoane implicate în alegerile generale, inclusiv funcţionari ai birourilor de vot, agenţi de securitate şi personal de salubritate, în condiţiile în care sâmbătă a fost ultima fază a votului-maraton din cea mai populată ţară a lumii. La fiecare cinci ani, India organizează alegeri generale în lunile aprilie şi mai.

ADVERTISING

De asemenea, în statul Odisha (Orissa), 20 de persoane au murit din cauza caniculei, au declarat oficialii.

Anul acesta, temperaturile au atins niveluri record în India, ţara înregistrând valuri de căldură frecvente, mai intense şi mai lungi.

Ministerul federal al Sănătăţii anunţase că au fost confirmate cel puţin 56 de decese din cauza căldurii între 1 martie şi 30 mai. De asemenea, au fost înregistrate aproape 25.000 de cazuri de insolaţie în această perioadă.

Cu toate acestea, cifrele la nivel de stat sugerează că numărul real al victimelor ar putea fi mult mai mare. În Odisha, autorităţile districtuale au raportat 99 de decese suspectate că ar fi fost cauzate de căldură în ultimele 72 de ore - dintre acestea, 20 de cazuri au fost confirmate.

ADVERTISING

Decese suspecte legate de căldură au fost raportate şi în statele Bihar, Madhya Pradesh şi Jharkhand.

Căldura din nordul şi centrul Indiei şi din unele părţi din vestul ţării a fost necruţătoare în ultimele două săptămâni, cu temperaturi maxime care au oscilat în jurul valorii de 45-46 grade Celsius timp de mai multe zile şi chiar au urcat până la 50 de grade Celsius în unele zone.

Meteorologii spun că temperaturile vor mai scădea probabil în următoarele zile, datorită începerii sezonului musonic.

Mai multe regiuni se confruntă cu penurii severe de apă şi de electricitate în condiţiile creşterii consumului de energie.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇