Alertă de vreme rea pentru toată țara și cod galben la munte

Alertă de vreme rea pentru toată țara și cod galben la munte

ANM a emis miercuri o alertă de vreme rea valabilă în toată ţara, dar şi un cod galben de vânt pentru unele zone de la munte, fiind vizate 11 judeţe.

Informarea meteo care anunţă intensificări ale vântului şi precipitaţii, predominant sub formă de ploaie, este valabilă de miercuri de la ora 12:00 până vineri, la ora 2:00.

”În intervalul menţionat, temporar vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a ţării, dar cu viteze mai mari în nord-vest, centru şi sud-est, în general de 45...60 km/h. În zona de munte vor fi intervale cu precipitaţii predominant sub formă de ploaie şi prin acumulare cantităţile de apă vor depăşi pe arii restrânse 15...25 l/mp, favorizând topirea stratului de zăpadă, iar vântul va prezenta intensificări susţinute în special în zona înaltă”, arată ANM.

ADVERTISING

Codul galben intră în vigoare miercuri la ora 18.00 şi e valabil până joi, la ora 22:00.

”În Munţii Apuseni şi local în Carpaţii Orientali temporar vântul va avea intensificări cu viteze de 70...90 km/h, iar la altitudini de peste 1700 m, rafalele vor depăşi 100…110 km/h”, explică ANM.

Codul galben vizează zone din Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Suceava, Neamţ, Bacău, Harghita, Mureş, Sălaj, Cluj, Alba şi Bihor.

image-8
Foto: ANM

La Bucureşti e aproape vară

La Bucureşti, însă, vremea va fi deosebit de caldă pentru această dată, astfel că temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 18 grade, iar cea minimă va fi de 4...6 grade.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Cerul va fi variabil, cu înnorări în după-amiaza şi seara zilei de joi, când vor fi posibile ploi de scurtă durată.

Vântul va sufla moderat, cu intensificări mai ales în orele după-amiezelor, când se vor atinge viteze de 35...40 km/h.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇