Record pe șosele: Ce a făcut un șofer de 19 ani de s-a ales cu permisul suspendat 780 de zile și amendă de peste 21.000 de lei

Record pe șosele: Ce a făcut un șofer de 19 ani de s-a ales cu permisul suspendat 780 de zile și amendă de peste 21.000 de lei

Un tânăr de 19 ani, din județul Bacău, a fost reţinut de poliţişti pentru 24 ore şi a primit o sancţiune record pentru mai multe abateri comise în trafic.

Totul s-a petrecut pe 26 februarie, când șoferul nu a oprit la semnalul regulamentar al poliţiştilor rutieri, în localitatea Răcăciuni.

"La vederea poliţiştilor, conducătorul auto a accelerat, a efectuat manevre de viraj stânga-dreapta, a circulat pe sensul opus de deplasare, astfel punând în pericol real siguranţa participanţilor la trafic", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău, comisarul Oana Irina Năforniţă, citat de Agerpres.

ADVERTISING

În urma cercetărilor, poliţiştii au stabilit că autoturismul avea înmatricularea suspendată, dar avea montate plăcuţe cu numărul de înmatriculare provizoriu atribuit altui autovehicul, cu valabilitate până la 2 aprilie 2020.

Cum a fugit de politie un sofer care avea permisul suspendat si numere false la masina, in Bacau

"Din verificări s-a stabilit faptul că tânărul avea suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 120 de zile, începând cu data de 16 februarie 2023. La data de 6 martie 2023, a fost depistat şi s-a dispus reţinerea pentru 24 de ore", a adăugat purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Tânărul a fost sancţionat contravenţional cu suma de 21.605 lei şi i-a fost suspendat permisul de conducere pentru 780 de zile pentru încălcarea normelor rutiere.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇