Pot fi poprite conturile Revolut? Explicații de la Libra Bank

Pot fi poprite conturile Revolut? Explicații de la Libra Bank

Nu se poate pune poprire pe conturile Revolut și nu pot fi blocați banii la Libra Bank, pentru că nu există raporturi juridice directe între această bancă (deţinătorul în Romania al conturilor Revolut) şi clienţii Revolut, au decis judecătorii.

”Soluția obţinută, prin care se tranşează în mod corect această chestiune, fiind sancționată depășirea cadrului legal în care intervine poprirea, marchează revenirea la normalitate și asigură pe viitor securitatea și previzibilitatea activității bancare în relația cu clienții”, a transmis casa de avocatură Suciu-Popa, reprezentanții legali ai Libra Bank în această speţă, citată de Aktual24.

ADVERTISING

Anul trecut, justiția din România a decis în două dosare ale unor clienți care aveau datorii la alte instituții bancare că și conturile de Revolut pot fi supuse popririi prin Libra Bank. Deciziile în primă instanță au fost date de judecătoriile din Buftea și Slobozia.

Cei doi români au făcut plăți către BCR dintr-un cont Revolut. Apoi, BCR a chemat în instanța civilă Libra Bank, printr-o companie de executări silite din București, și a cerut instituirea popririi pe conturile celor doi asupra cărora BCR avea decizii definitive de executare silită.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Cei de la Libra Bank nu au fost de acord să pună poprire, afirmând că titular al contului este Revolut.

„Libra Internet Bank este furnizor de tehnologie bancară către Revolut, iar Revolut gestionează în totalitate relația cu clienţii săi. Un client Revolut nu este și un client Libra Internet Bank, toate serviciile oferite de către Revolut fiind complet gestionate de către Revolut”, a explicat banca.

Instanțele au validat în primă instanţă poprirea și au cerut Libra Bank să plătească datoriile din conturile Revolut, însă ulterior judecătorii au decis definitiv în favoarea băncii.

ADVERTISING

Iată explicaţiile avocatului Viorel Meșca despre de ce popririle clienților Revolut nu se adresează către Libra Bank


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇