Revolut a fost atacat de hackeri. Compania își avertizează clienții la ce să fie atenți

Revolut a fost atacat de hackeri. Compania își avertizează clienții la ce să fie atenți

Reprezentanții Revolut au anunțat că hackerii au lansat un atac cibernetic asupra companiei și au reușit să acceseze datele mai multor clienți.

0,16% din baza de date a clienților a fost accesată, însă asta înseamnă că zeci de mii de oameni sunt expuși, a declarat Michael Bodansky, purtătorul de cuvânt al Revolut, pentru Tech Crunch.

Atacul a fost descoperit pe 10 septembrie seara și problemele de securitate au fost rezolvate până a doua zi dimineață, a mai spus el.

„Am identificat și izolat imediat atacul pentru a limita cât mai eficient impactul asupra clienților. Cei afectați au fost contactați. Clienții care nu au primit un email înseamnă că nu au fost afectați”, a transmis Bodansky.

ADVERTISING

Revolut are o bază de clienți de aproximativ 20 de milioane, astfel că 0,16% s-ar traduce undeva la 32.000 de persoane afectate.

Compania, care valorează peste 33 de miliarde de dolari, a refuzat să dezvăluie public ce fel de date ale clienților au accesat hackerii, dar a indicat, totuși, că nu este vorba de datele de pe carduri, coduri PIN sau parole de acces.

Există însă indicii că ar fi fost accesate și date parțiale în legătură cu plățile cu cardul.

Totodată, în detaliile făcute publice se sugerează că nu e vorba de o problemă de securitate a rețelei, ci mai degrabă că ar putea fi cazul unui angajat care le-ar fi dat hackerilor parola sa.

ADVERTISING

Revolut a transmis că a identificat după atac și apariția unei campanii de phishing și le-a cerut clienților să fie atenți atunci când primesc emailuri în care sunt avertizați că le-ar fi în pericol contul și să nu ofere niciodată datele lor de acces.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇