Voucherele de vacanță pentru toți angajații din sectorul privat vor fi suportate de la buget

Voucherele de vacanță pentru toți angajații din sectorul privat vor fi suportate de la buget

Angajatorii din mediul privat care oferă angajaților cu contract individual de muncă vouchere de vacanță, în sumă de 1.450 lei anual, nu vor mai suporta costul lor.

Acestea vor fi plătite de la bugetul de stat, potrivit unui proiect legislativ inițiat de partidele din actuala coaliție de guvernământ și analizat de Profit.ro.

Efortul bugetar calculat este de aproximativ 6,09 miliarde de lei, dar inițiatorii arată că 60 - 65% din fondurile alocate se vor întoarce la bugetul de stat sub formă de TVA, taxe, impozit pe salarii, impozit pe profit.

ADVERTISING

Reprezentanții Puterii spun că aprobarea acestui act normativ va avea un impact pozitiv asupra salariaților, inclusiv prin reducerea (indirectă) a fiscalității muncii.

Totodată, va conduce și la creșterea ponderii turismului în PIB peste media europeană și la revitalizarea industriilor conexe, toate acestea contribuind la o creștere semnificativă a produsului intern brut al României.

În prezent, acordarea voucherelor în mediul privat este opțională, la discreția angajatorului, care le suportă integral.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Pentru a intra în vigoare, proiectul, al cărui termen de aplicare este prevăzut drept 1 ianuarie 2024, trebuie adoptat de Parlament și promulgat de șeful statului.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇