Un ghețar din Elveția a fost acoperit cu pături, pentru a încetini topirea sa

Un ghețar din Elveția a fost acoperit cu pături, pentru a încetini topirea sa

Pentru că un ghețar uriaș de pe Muntele Titlis, din Elveția, s-a micșorat drastic în ultimele decenii, din cauza încălzirii globale, acesta a fost acoperit cu niște pături imense, din lână, în speranța că fenomenul va putea fi încetinit.

În final, a fost acoperită o suprafață de peste 1 milion de metri pătrați (cât aproximativ 14 terenuri de fotbal), arată Futurism.

Materialul folosit pentru a acoperi gheața și zăpada este alb, tocmai pentru a fi reflectată cât mai mult din energia Soarelui în atmosferă. Practic, au fost cusute laolaltă nenumărate pături, pentru a acoperi și proteja zonele vulnerabile.

ADVERTISING

Citește și Arctica poate redeveni luxuriantă și verde în viitor. Când s-ar putea întâmpla asta

Situația este disperată, iar acesta este doar un exemplu al efectelor devastatoare generate de încălzirea globală. Se estimează că în Elveția 90% din cei 1.500 de ghețari rămași pe Muntele Titlis vor dispărea până în anul 2100 dacă emisiile de gaze cu efect de seră nu sunt reduse.

Efectele încălzirii globale sunt resimțite în toată lumea, fenomene meteo extreme - furtuni devastatoare și incendii de vegetații - afectând mare parte din America de Nord, nord-vestul Pacificului și nu numai.

Blankets on Swiss mountain help protect glacier

Vezi și Am adus planeta în pragul colapsului. Momentul pentru acțiune e acum și fără China lupta e pierdută

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇