Noua plajă de la Mamaia va fi gata abia la jumătatea sezonului estival

Noua plajă de la Mamaia va fi gata abia la jumătatea sezonului estival

Recepţia plajei care s-a realizat prin procesul de înnisipare (Lotul 2 – Mamaia – n.red.) va avea loc la jumătatea sezonului turistic estival, a anunţat, joi, ministrul Mediului, Barna Tanczos.

„(…) am avut discuţii despre plaja care s-a realizat prin acest proces de înnisipare. Am discutat inclusiv despre modul în care plaja va fi administrată în sezonul 2021. Este o lucrare nefinalizată. Din punct de vedere juridic, recepţia nu a avut încă loc. Vom ajunge la faza de recepţie unde în mijlocul sezonului turistic (…)

ADVERTISING

(...) după finalizarea lucrărilor, recepţia şi intabularea noii porţiuni de plajă, Ministerul Mediului împreună cu "Apele Române" vom lansa un concurs internaţional de soluţii de urbanism şi arhitectură pentru amenajarea acestei porţiuni. Va fi nevoie de un nou Plan Urbanistic Zonal pentru amenajarea acestei suprafeţe imense", a spus demnitarul.

Context

La sfârşitul lunii ianuarie a acestui an, Administraţia Naţională "Apele Române" (ANAR) preciza, pe pagina de Facebook a instituţiei, că litoralul românesc va avea, la începutul verii, aproape 53 de hectare de plajă nouă, pe o lungime de 6.950 de metri liniari.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Pe data de 5 martie, Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea - Litoral (ABADL) a anunţat că restricţia privind accesul navelor şi exploatarea fundului Mării Negre în perimetrul destinat extragerii nisipului pentru lărgirea plajei din staţiunea Mamaia a fost anulată, după două săptămâni de la impunerea acesteia, printr-o adresă emisă de Direcţia Hidrografică Maritimă.

Lotul 2 - Mamaia face parte din proiectul "Reducerea eroziunii costiere, faza II (2014-2020)", implementat de ABADL prin Administraţia Naţională "Apele Române" şi Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, însemnând lucrări de reducere a eroziunii costiere pentru 11 sectoare: stăvilarele Edighiol/Periboina, Mamaia, Tomis-Cazino, Agigea, Eforie, Costineşti, Olimp, Jupiter-Neptun, Balta Mangalia - Venus - Aurora, Mangalia - Saturn, 2 Mai.

ADVERTISING

Proiectul are valoarea de peste 3,8 miliarde de lei. 85% sunt fonduri europene nerambursabile eligibile obţinute prin Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM) 2014 - 2020. Restul de 15% reprezintă cofinanţare de la bugetul de stat. Durata de implementare a proiectului este 2015 - 2023.

Vezi și Plaja Mamaia a fost extinsă. Este mai mare cu 50 de hectare (Foto)

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇