Locul de pe Terra care se sufocă la 70 grade, un nivel de căldură care poate testa capacitatea oamenilor de a supraviețui afară mai mult de câteva ore

Locul de pe Terra care se sufocă la 70 grade, un nivel de căldură care poate testa capacitatea oamenilor de a supraviețui afară mai mult de câteva ore

Există un loc de pe glob unde indicele de căldură a crescut până la 70 grade Celsius, un nivel atât de ridicat încât poate testa capacitatea oamenilor de a supraviețui afară mai mult de câteva ore.

Este vorba despre regiunea Golfului Persic, care în aceste zile suportă o combinație brutală de căldură și umiditate, care face atmosfera intolerabilă.

Indicele de căldură ne spune cât de cald se simte afară şi este o combinaţie între temperatura aerului şi umiditate.

Pe coasta Iranului, marți, indicele de căldură a crescut până la 70 de grade, scrie Washington Post, care analizează şi cauzele acestui infern.

ADVERTISING

Indicele de căldură a depășit constant 60 de grade Celsius în regiune, în ultimele săptămâni. În orașe populate precum Abu Dhabi din Emiratele Arabe Unite și Kuweit, nici noaptea nu aduce răcoare, pentru că indicele de căldură scade abia pe la 37,8 de grade după lăsarea întunericului.

Căldura excesivă este o regulă în această regiune, dar acum este deosebit de intensă, deoarece planeta atinge cele mai ridicate temperaturi înregistrate vreodată.

În ultimele zile, temperaturile de la suprafața mării din Golful Persic au crescut la 36,4 de grade Celsius, un record în ultimii 20 de ani pentru această perioadă a anului.

Temperatura în apele de aici este asemănătoare unei căzi cu hidromasaj, în timp ce oceanele din întreaga lume au stabilit recorduri pentru căldură.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Vara aceasta a avut perioade neobișnuit de lungi de vreme arzătoare în Orientul Mijlociu, deoarece zonele de înaltă presiune - cunoscute sub numele de domuri de căldură - s-au extins din Africa de Nord până în sudul Europei și Asia de Sud.

August a început cu o închidere de două zile la nivel național în Iran, din cauza temperaturilor extreme, care au crescut la 51 de grade Celsius în Ahvaz, localitate care deține recordul pentru cea mai ridicată temperatură din Asia (54 de grade în 2017).

ADVERTISING

Iar zilele acestea Golful Persic efectiv se coace. Marți, o zonă de pe insula iraniană Qeshm, aflată la intersecția dintre Golful Persic și Golful Oman, a atins un indice de căldură de 70 de grade. În iulie, aceeași zonă a înregistrat niveluri de până la 73,9 de grade Celsius.

Apele calde ale Golfului Persic au provocat niveluri sufocante de umiditate. Punctele de rouă - o măsură a umidității - au atins în mod constant 32,2 până la 35 de grade Celsius în zonele terestre adiacente. În Statele Unite, orice punct peste 21 de grade Celsius este considerat incomod de umed.

Combinația dintre căldura arzătoare provenită din deșerturile din apropiere și umiditatea extraordinară din golf are ca rezultat un cadru înăbușitor nemaivăzut în altă parte pe Pământ. Pe măsură ce planeta se încălzește, locurile din și în jurul regiunii Golfului Persic sunt de așteptat să devină din ce în ce mai inospitaliere, iar amprenta căldurii insuportabile va crește.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇