Cel mai fierbinte loc de pe Pământ: 80 de grade Celsius la nivelul solului, turiștii se înghesuie să simtă căldura (Video)

Cel mai fierbinte loc de pe Pământ: 80 de grade Celsius la nivelul solului, turiștii se înghesuie să simtă căldura (Video)

Un val de turiști a sosit săptămâna aceasta în Munții Huoyan, o zonă de dealuri sterpe şi roșii, situată în regiunea chineză Xinjiang. Un termometru imens indică în timp real temperatura la nivelul solului, iar oamenii se înghesuie să-și facă selfie când acesta arată 80 de grade Celsius.

Echipați cu pălării largi și umbrele pentru a se apăra de soarele nemilos, turiștii își fac poze cu termometrul înalt de 12 metri.

În fiecare vară, curioșii se adună în Munții Huoyan (Munții în flăcări), o zonă aridă din nordul depresiunii Turpan, în regiunea Xinjiang, pentru a admira versanții ondulați din gresie maron-roșie și a simți căldura copleșitoare pe care o emană pământul, relatează Reuters.

Duminică, într-o așezare izolată din depresiunea Turpan s-a înregistrat o temperatură maximă de 52,2 grade Celsius, doborând recordul de 50,3 de grade din această țară, stabilit în aceeași regiune în 2015.

ADVERTISING

În ziua recordului, 31 de stații meteo din Turpan au înregistrat temperaturi de peste 45 de grade Celsius, iar cinci dintre acestea au indicat peste 50 de grade, relatează miercuri presa chineză.

Fermierii din Xinjiang, o regiune cu una dintre cele mai mari producții de bumbac din lume, au irigat culturile pentru a evita distrugerile provocate de caniculă.

Miercuri, pentru a 28-a zi consecutiv, temperaturile au depășit 35 de grade Celsius la Beijing, stabilind un nou record pentru cel mai mare număr de zile de caniculă într-un an după cel înregistrat cu o doar o zi înainte.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Căldura extremă a afectat cu precădere nordul și nord-estul Chinei, chiar în timpul unor discuții intense de trei zile între guvernul de la Beijing și Statele Unite pe tema luptei împotriva schimbării climatice.

Aflate într-o competiție comercială asiduă și pe poziții adverse în privința Taiwanului, cele două mari economii care generează cele mai multe emisii de gaze cu efect de seră încearcă să ajungă la un numitor comun în privința problemelor de mediu.

Emisarul special al Statelor Unite, John Kerry, i-a spus miercuri vicepreședintelui chinez Han Zheng că această chestiune trebuie tratată în afara problemelor diplomatice.

ADVERTISING

"Este o amenințare universală pentru oricine de pe planetă și impune ca marile națiuni ale lumii, cele mai mari economii din lume, cei mai mari poluatori din lume, să se unească pentru a lucra nu doar pentru ele, ci pentru întreaga omenire", i-a spus Kerry lui Han.

Un val de căldură a cuprins sudul Europei, Asia și Statele Unite în această săptămână, aducând noi recorduri de temperaturi ridicate. Organizația Meteorologică Mondială din cadrul ONU a avertizat marți cu privire la creșterea numărului de decese provocate de temperaturile extrem de mari.

T.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇