Iohannis: Peste tot vedem gunoaie. Nu e suficient să ne enervăm, trebuie să facem ceva (Foto & Video)

Iohannis: Peste tot vedem gunoaie. Nu e suficient să ne enervăm, trebuie să facem ceva (Foto & Video)

Președintele Klaus Iohannis a participat, miercuri, la o acțiune de ecologizare inițiată de Let’s Do It, Romania pe râul Argeș, în apropierea localității ilfovene Dărăști.

Șeful statului a spus că spre Dărăști a văzut peste tot pe marginea drumului gunoaie și că e nevoie de acțiuni concrete, nu doar de nervi și critici.

Foto: Administrația Prezidențială
Foto: Administrația Prezidențială
2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

”Am venit astăzi aici ca să adunăm gunoaie aruncate de concetățeni de ai noștri care încă nu au înțeles, din păcate, că natura nu este groapă de gunoi. Pe drumul spre încoace peste tot am văzut gunoaie, moloz, la marginea drumului.

Trebuie să acceptăm cu toții că marginea drumului nu e groapă de gunoi, albia râului nu e groapă de gunoi. Depinde de noi să protejăm mediul înconjurător. Nu există viață sănătoasă fară mediu sănătos.

Nu e suficient să ne enervăm dacă vedem o grămadă de gunoaie lăsată de cineva care atât a înțeles. Trebuie să facem ceva și acest să facem ceva poate să aibă forma acțiunii de astăzi”, a spus Klaus Iohannis.

Foto: Administrația Prezidențială

Președintele a cerut primarilor să organizeze acțiuni de ecologizare și centre de colectare a deșeurilor, iar profesorilor să educe tinerii.

”Depinde foarte mult de primar, de consilierii locali, să organizeze acțiuni de colectare a gunoaielor. Depinde de dascăli să facă munca de conștientizare în școală, ca tinerii să înțeleagă că locul gunoaielor nu e în natură, ci acolo unde se colectează. Sigur, aceste centre trebuie organizate tot de autorități. (...) So, let's do it, adică la treabă!”, a încheiat președintele.

Foto: Administrația Prezidențială

Acțiunea la care participă Klaus Iohannis vine în contextul în care tot mai multe zone din Capitală și din țară se sufocă sub gunoaie. Mai jos găsiți câteva dintre cazurile prezentate în ultima vreme de SpotMedia.ro:


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!