Situaţie stupidă la Ploieşti: Gunoierii sunt în grevă şi Primăria a făcut curat cu voluntari, iar Poliţia a sancţionat-o

Situaţie stupidă la Ploieşti: Gunoierii sunt în grevă şi Primăria a făcut curat cu voluntari, iar Poliţia a sancţionat-o

Poliţiştii au sancţionat Primăria Ploieşti, care miercuri dimineaţă, între orele 4.00 şi 8.00, a organizat o acţiune de curăţenie pe domeniul public cu voluntari, în condiţiile în care angajaţii firmei de salubritate sunt în grevă.

Sancţiunea, care este un avertisment, a fost dată pentru nerespectarea orelor de circulaţie a persoanelor, stabilite conform legii, în condițiile de pandemie.

"Cu privire la informaţiile apărute în spaţiul public privind activitatea de voluntariat organizată de administraţia publică locală Ploiesti, la data de 28 aprilie a.c., vă comunicăm faptul că le-a fost pus în vedere organizatorilor faptul că aceste activităţi trebuie să se realizeze în conformitate cu legislaţia în vigoare pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei COVID-19. Poliţiştii au aplicat organizatorului o sancţiune contravenţională conform Legii nr. 55/2020.

ADVERTISING

De asemenea, atragem atenţia cetăţenilor cu privire la faptul că angrenarea în astfel de activităţi trebuie să aibă la bază cadrul legal în contextul stării de alertă”, a transmis, miercuri după-amiază, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Prahova.   

Practic, avertismentul a venit după ce zeci de oameni, angajaţi ai Primăriei Ploieşti, ai firmelor sau instituţiilor din subordinea Consiliului Local, dar şi voluntari au participat, miercuri, începând cu ora 4:00 până la ora 8:00, la o acţiune de salubrizare a mai multor străzi din oraş.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Iniţiatorul acţiunii, Primăria Ploieşti, a luat decizia de a apela la voluntari, în condiţiile în care angajaţii operatorului de salubritate Rosal Grup, care are contract cu municipalitatea, sunt în grevă din cauză că nu şi-au primit salariile.  

Printre participanţii la acţiunea de voluntariat s-a numărat primarul oraşului, Andrei Volosevici, dar şi unii consilieri locali.

Pe aceeaşi temă, vezi şi: Primarul Ploieștiului a sesizat Poliţia cu privire la "acţiuni organizate de împrăştiere a gunoiului" în centrul oraşului

ADVERTISING

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇