Investigație DW la Cluj: Aruncă România bani europeni la gunoi? (Video)

Investigație DW la Cluj: Aruncă România bani europeni la gunoi? (Video)
un proiect spotmedia.ro
realizat cu sprijinul
Konrad Adenauer Stiftung

Ce se întâmplă cu banii UE primiţi pentru gestionarea deşeurilor în România?

Poate cea mai cunoscută groapă de gunoi din Europa este cea de la Pata Rât, din județul Cluj. Reportera DW Gönna Ketels a desfășurat o amplă anchetă, pentru a descoperi cât s-a schimbat cu adevărat la Pata Rât, în sensul unei mai bune gestionări a deșeurilor și al îmbunătățirii nivelului de trai al locuitorilor din zonă. 

România se află printre ultimele locuri în Europa la capitolul gestionării deșeurilor. Depozitele ilegale de deșeuri sunt o problemă veche.

ADVERTISING

Cu fonduri europene de sute de mii de euro, autoritățile au avut nevoie de 12 ani pentru a  închide și reabilita vechiul depozit din Pata Rât și pentru a deschide un nou centru de gestionare a deșeurilor.

Dar cât de mult s-a schimbat cu adevărat?

Urmăriţi un material video realizat de Deutsche Welle:

Investigație: Aruncă România bani europeni la gunoi?

România se află printre ultimele locuri în Europa, la capitolul gestionării deșeurilor. Depozitele ilegale de deșeuri sunt o problemă veche. Poate cea mai cunoscută groapă de gunoi din Europa este cea de la Pata Rât, din județul Cluj. Cu fonduri europene de sute de mii de euro, autoritățile au avut nevoie de 12 ani pentru a închide și reabilita vechiul depozit din Pata Rât și pentru a deschide un nou centru de gestionare a deșeurilor. Dar cât de mult s-a schimbat cu adevărat?Reportera DW Gönna Ketels a desfășurat o amplă anchetă, pentru a descoperi ce s-a întâmplat cu banii plătitorilor de taxe din UE și cât s-a schimbat cu adevărat la Pata Rât în sensul unei mai bune gestionări a deșeurilor și al îmbunătățirii nivelului de trai al locuitorilor din zonă. *Proiect Finanțat de Uniunea Europeană. Viziunile și opiniile exprimate sunt exclusiv ale autorului și nu le reflectă neapărat pe cele ale Uniunii Europene. Nici Uniunea Europeană și nici autoritatea finanțatoare nu sunt responsabile pentru acestea. #PataRat #deseuri #GestionareaDeseurilor #deseuricluj #fondurieuropene

Publicată de DW Română pe Sâmbătă, 19 august 2023

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇