Un supercomputer a calculat când vor dispărea oamenii, din cauza încălzirii extreme a Pământului

Un supercomputer a calculat când vor dispărea oamenii, din cauza încălzirii extreme a Pământului
un proiect spotmedia.ro
realizat cu sprijinul
Konrad Adenauer Stiftung

Modelele de climă analizate de un supercomputer duc la un scenariu cu adevărat apocaliptic pentru probabil toate mamiferele. Încălzirea globală extremă va duce la eliminarea tuturor mamiferelor de pe Terra, inclusiv a oamenilor.

Noul studiu al Universității din Bristol arată că acest fenomen va avea loc în 250 de milioane de ani.

Temperaturile ar putea urca și până la 70 de grade Celsius și ar transforma planeta într-un „mediu ostil, lipsit de hrană și apă”, avertizează cercetarea publicată de jurnalul Nature Geoscience.

ADVERTISING

Planeta s-ar încălzi atât de mult încât multe mamifere nu ar mai putea supraviețui. Mai mult, în acea perioadă, continentele Pământului ar fuziona pentru a forma un supercontinent fierbinte, uscat și nelocuibil, se arată în modelul climatic realizat cu ajutorul unui supercomputer, după cum scrie Sky News.

Soarele ar deveni mai strălucitor, iar mișcările tectonice și erupțiile vulcanice ar duce la eliberarea în atmosferă a unor cantități uriașe de dioxid de carbon.

Pământul ar deveni atât de fierbinte încât doar 8 până la 16% din supercontinent ar fi locuibil. Mamiferele, inclusiv oamenii, sunt mai bine adaptate pentru a trăi în frig și sunt mai puțin capabile să facă față căldurii extreme, așa că vor dispărea treptat, dacă nu se iau măsuri din timp pentru a preîntâmpina un astfel de scenariu, avertizează oamenii de știință.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

„Supercontinentul nou apărut ar crea efectiv o triplă lovitură, cuprinzând efectul de continentalitate, un soare mai fierbinte și mai mult CO2 în atmosferă, de creștere a căldurii pentru o mare parte a planetei.

Rezultatul este un mediu în mare parte ostil, lipsit de surse de hrană și apă pentru mamifere. Temperaturile generalizate cuprinse între 40C și 50C și extremele zilnice și mai mari, combinate cu niveluri ridicate de umiditate, ne vor pecetlui în cele din urmă soarta”, a declarat autorul studiului, dr. Alexander Farnsworth, de la universitatea menționată.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇