Curățenia de primăvară stă sub semnul amenzilor: Arderea frunzelor este interzisă

Curățenia de primăvară stă sub semnul amenzilor: Arderea frunzelor este interzisă

Odată cu primăvara începe și curățenia generală și nu este o noutate că mulți oameni dau foc frunzelor sau resturilor de la toaletarea copacilor.

Acest lucru este interzis din 20 februarie 2021, după cum anunță reprezentanții Gărzii de Mediu Vaslui.

„O practică 'tradițională' adânc implementată în mentalul colectiv trebuie schimbată rapid. Arderea frunzelor, resturilor de la toaletarea copacilor, resturilor vegetale, gunoiului de grajd și în general a deșeurilor compostabile este interzisă din data de 20 februarie 2021”, au scris aceștia pe Facebook.

ADVERTISING

Ei susțin că cel mai probabil amenzile nu îi vor speria pe oameni, dar poate faptul că „sănătatea fiecăruia din noi este influențată permanent de calitatea aerului pe care îl respirăm” îi va face conștienți.

Amenzile sunt de la 400 lei la 800 lei, pentru persoanele fizice, și de la 10.000 lei la 20.000 lei, pentru firme.

ADVERTISING

„Curățenia de primăvară a condus, în perioada 27 martie – 12 aprilie 2020, la o depreciere semnificativă a calității aerului din Municipiul Vaslui, fapt evidențiat de valorile înregistrate la parametrul PM10 ( particule cu diametrul aerodinamic mai mic de 10 micrometri ).

Și ca să ne credeți, vă rugăm să analizați prevederile Legii nr. 181 din 19 august 2020 privind gestionarea deșeurilor nepericuloase compostabile", amintesc reprezentanții Gărzii de Mediu Vaslui.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro

ADVERTISING

A.G.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇