AFM a analizat abia o treime din cererile pentru programul Casa Verde din 2021

AFM a analizat abia o treime din cererile pentru programul Casa Verde din 2021

Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) a analizat abia o treime din dosarele depuse pentru finanțare din programul „Casa Verde Fotovoltaice” anul trecut. Mai exact, din cele 44.389 de dosare, au fost analizate doar 13.143.

Restul de cereri de finanțare sunt analizate în continuare, a transmis instituția la solicitarea Economedia.

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, estima săptămâna trecută că, până la finalul acestei luni, 25.000-30.000 dintre dosarele depuse vor fi evaluate.

”Programul a fost blocat jumătate de an complet, pentru că AFM nu a avut capacitatea instituţională să pornească evaluările. Acum aş putea să zic că suntem pe drumul cel bun: avem peste 12.000 de dosare evaluate, aprobate, din cele aproape 45.000, ne apropiem de un număr de 10.000 de dosare pe lună.

ADVERTISING

Acum două săptămâni au fost externalizate 10.000 de dosare la o companie privată după o achiziţie publică lungă desfăşurată la AFM. Deci eu cred că la sfârşitul lunii septembrie vom depăşi 25, poate chiar 30.000 de dosare evaluate. Acest lucru va da o altă viteză procesului de evaluare-contractare”, a declarat Tanczos Barna, citat de News.ro.

Sesiunea pentru anul 2022 a programului a fost inițial anunțată în luna iunie a acestui an, dar programul s-a amânat. Ministrul a precizat că în următoarele două luni sesiunea va fi lansată.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

”Eu cred că până în octombrie-noiembrie vom fi gata să lansăm şi următoarea sesiune şi în câteva luni vom încheia această evaluare”, a menţionat Tanczos Barna.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇