100 de tone de deșeuri au fost găsite într-o fostă uzină din Făgăraș. Primarul acuză Garda de Mediu

100 de tone de deșeuri au fost găsite într-o fostă uzină din Făgăraș. Primarul acuză Garda de Mediu

Inspectorii Gărzii de Mediu Brașov au găsit în urma unui control în Făgăraș aproape 100 de tone de gunoaie depozitate ilegal în curtea fostei uzine Nitramonia.

Potrivit imaginilor postate pe Facebook de Octavian Berceanu, șeful Gărzii Naționale de Mediu, erau acolo deșeuri fermentate, care se scurgeau în sol. Inspectorii se aud pe fundal cum spun că au găsit deșeuri plouate, semn că erau acolo de săptămâni bune.

Primarul din Făgăraș susține însă că abia fuseseră aduse vineri, pentru a fi sortate luni, și dă vina pe Garda de Mediu că face controale în zilele nelucrătoare.

ADVERTISING

”Dacă vorbim de acel control, vineri au venit mașinile cele de cinci tone, șapte tone, două tone, au descărcat aici pe platformă, iar în weekend programul nu permite ca aceste deșeuri să fie separate și să fie transportate.

Iar lunea se face acea procedură. Dacă nu se permite acest lucru, se va lucra și sâmbăta”, a declarat primarul Gheorghe Sucaciu pentru Digi24.

primar-fagaras-gunoaie
Foto: captură Digi24

Însă duminică, a doua zi după controlul Gărzii de Mediu, curtea Nitramonia era curățată, gunoaiele menajere fuseseră duse la groapa de gunoi ecologică din Brașov, iar pe platforma fostei uzine erau selectate și balotate deșeurile reciclabile - plastic, sticle, cartoane, chiar și saltele uzate.

ADVERTISING

În ultimii doi ani, firma de salubritate din Făgăraș a fost amendată cu aproximativ 300.000 de lei tot pentru depozitare ilegală de deșeuri.

Citește și:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇