Octavian Berceanu, șeful Gărzii de Mediu, povestește cum a fost luat la bătaie chiar de cei pe care i-a prins că aruncau ilegal deșeuri

Octavian Berceanu, șeful Gărzii de Mediu, povestește cum a fost luat la bătaie chiar de cei pe care i-a prins că aruncau ilegal deșeuri

Octavian Berceanu, recent numit la șefia Gărzii de Mediu, a povestit cum a luat bătaie de la cei pe care i-a prins că aruncau ilegal deșeuri,  într-o zonă destinată împăduririi, în sectorul 6 din București.

„Ultima dată a fost pe 31 decembrie 2020, înainte de Revelion cu câteva ore, în Sectorul 6, unde, de altfel, eu plantez acum o pădure (…) şi cineva deversa în proximitate deşeuri. M-am dus peste oamenii respectivi şi am explicat că nu e ok. Dar am ceva exerciţiu în spate şi vizavi de bătaie, şi ştiam că trebuie să filmez sau să fac un live astfel încât să supravieţuiesc după. Şi asta s-a şi întâmplat”, a povestit Octavian Berceanu la Digi24.

ADVERTISING

Acesta e menționat că a fost luat la bătaie chiar de cei care comiteau ilegalitatea.

"Se întâmplă des şi nu numai cu mine. Sunt şi ceilalţi activişti de mediu, sau pădurari, de exemplu, care-şi fac treaba şi păţesc lucruri mult mai rele decât mi s-au întâmplat mie”, a mai precizat comisarul şef al Gărzii de Mediu.

Sectorul 1 nu va rămâne cu gunoiul pe străzi. De ce s-a răzgândit Romprest şi reacţia lui Clotilde Armand

Octavian Berceanu a fost numit la șefia Gărzii de Mediu pe 11 martie.

Îmi doresc din tot sufletul 2 lucruri: 1. Digitalizarea Gărzii Naționale de Mediu, astfel încât să știu/știm din două clicuri, de la simplu cetățean la ministru, cum au fost soluționate sesizările, unde sunt zonele cu depozitări frecvente ilegale de deșeuri, sau alte surse de poluare, sau factori de stres pentru ariile naturale protejate, faună, floră, ape și sol. 2. Sistem de Urmărire a Deseurilor SUD, similar sistemului SUMAL pentru masa lemnoasă, astfel încât instituțiile statului să poată avea în timp real cantitățile de deșeuri transportate, traseul mijloacelor de transport al deșeurilor, cantitățile sortate, reciclate, depozitate sau incinerate pe categorii de deșeuri, volume și cantități”, a scris pe Facebook Octavian Berceanu după numire.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇