Trei jurnalişti europeni au fost uciși de terorişti în Burkina Faso

Trei jurnalişti europeni au fost uciși de terorişti în Burkina Faso

Trei jurnalişti europeni, doi cetăţeni spanioli şi un irlandez, au fost asasinaţi de terorişti islamişti, în cursul unui atac produs în Burkina Faso, afirmă surse din cadrul serviciilor de securitate locale, citate de Agenţia France-Presse şi de cotidianul Ouest-France.

"Este regretabil, dar cei trei occidentali au fost executaţi de terorişti. Persoanele din imaginile difuzate de grupuri armate au fost identificate ca fiind cei trei occidentali dispăruţi de ieri", a declarat marţi un oficial din cadrul serviciilor de securitate din Burkina Faso.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Premierul Spaniei, Pedro Sanchez, a confirmat moartea a doi jurnalişti spanioli. "Cea mai proastă veste ne-a fost confirmată. Avem toată afecţiunea pentru rudele şi apropiaţii lui David B. şi Roberto F., asasinaţi în Burkina Faso", a transmis marţi Pedro Sanchez, prin Twitter.

Cei trei jurnalişti europeni, doi spanioli şi un irlandez, împreună cu un militar local erau dispăruţi după o ambuscadă care a vizat luni, în estul statului Burkina Faso, membri ai unei patrule antibraconaj însoţiţi de jurnalişti occidentali.

Nu există informaţii despre starea militarului din Burkina Faso dat dispărut. Alte trei persoane au fost rănite în atacul produs în zona Fada N'Gourma-Pama, în estul Burkinei Faso.

Atacul terorist nu a fost revendicat, dar în Burkina Faso sunt active numeroase grupuri islamiste afiliate reţelelor teroriste al Qaida în Magrebul Islamic şi Stat Islamic.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!