Patru jurnaliști ruși au fost condamnați la doi ani de muncă silnică (Video)

Patru jurnaliști ruși au fost condamnați la doi ani de muncă silnică (Video)

Tribunalul Dorogomilovski din Moscova i-a condamnat pe 4 jurnaliști de la publicația studențească Doxa la doi ani de muncă silnică.

Vladimir Metelkin, Alla Gutnikova, Armen Aramian și Natalia Tișkevici au fost editori la Doxa și instanța rusă i-a găsit vinovați de instigare a adolescenților la proteste, potrivit Meduza.io.

În plus, judecătorul le-a interzis să mai administreze site-uri pentru o perioadă de trei ani.

La ieșirea de la tribunal, jurnaliștii au fost întâmpinați de susținători, care i-au aplaudat. ”Vă mulțumim”, le-au strigat ei.

Editorii Doxa au fost arestați în aprilie 2021, după un material video în care cei patru condamnau acțiunile autorităților ruse împotriva studenților care au participat la mitinguri de susținere pentru Alexei Navalnîi.

ADVERTISING

În cele din urmă au fost plasați în arest la domiciliu, interzicându-li-se să folosească internetul și având voie să părăsească locuința doar pentru două ore, dimineața.

Jurnaliștii au fost obligați și să își suspende orice activitate în cadrul Doxa.

Potrivit Doxa, fiecare zi de arest sau detenție la domiciliu ar tebui să fie calculată drept o zi și jumătate de muncă silnică, astfel că ar mai avea de executat doar aproximativ 6 luni din sentința primită astăzi.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇