Cum se justifică moderatorul de la Radio Dobrogea, după ce l-a lăsat pe IPS Teodosie să bată câmpii despre vaccin

Cum se justifică moderatorul de la Radio Dobrogea, după ce l-a lăsat pe IPS Teodosie să bată câmpii despre vaccin

Radioul Arhiepiscopiei Tomisului (Radio Dobrogea) a fost amendat de CNA cu 10.000 de lei, după ce ÎPS Teodosie a îndemnat românii să nu se vaccineze, în cadrul unei emisiuni.

Eugen Tănăsescu, purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei și moderator al acelei emisiuni, spune că au fost câteva afirmaţii ale ÎPS Teodosie nedocumentate și că le va rectifica.

„În această emisiune mi-au scăpat câteva afirmaţii ale Înaltpreasfinţitului. Am sesizat că au fost două nedocumentate. M-am documentat şi voi rectifica.

E vorba despre acea afirmaţie că UE va înceta vaccinarea. Nu are acoperire, a fost greşit informat. Cred că a fost victima unui mesaj fals.

ADVERTISING

Mai e si afirmaţia că vaccinul nu e asumat de nimeni. Mi-a scăpat. Din moment ce producătorii merg şi cer autorizaţie pentru vaccin intră într-un proces legislative aşa că nu se pune problema asumării”, a declarat Tănăsescu în cadrul ședinței CNA, citat de Pagina de Media.

Mai mult, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei susţine că ÎPS Teodosie nu este împotriva vaccinării.

”Înaltpreasfinţitul nu este împotriva vaccinării. Ceea ce ne-a pornit a fost respectiva informaţie referitoare la eventuală obligativitate. Voi rectifica informaţiile false din emisiune. Îmi asum că rolul de moderator a scăpat pe moment. Am greşit, nu pot spune că nu”, a mai spus Eugen Tănăsescu.

ADVERTISING

În urmă cu două săptămâni, ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, a îndemnat din nou românii să nu se vaccineze și au lansat atacuri dure la adresa campaniei.

Mai mult, atât el, cât și Eugen Tănăsescu, purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei, au avut la radio o teorie halucinantă: autoritățile vor să ne oblige să ne vaccinăm pentru că UE va opri imunizarea, iar România a cumpărat multe doze și ”rămânem cu ele în pungă”.

Chiar nu poate face BOR nimic? Încă un prelat îşi expune teoriile halucinante: Dacă te-ai vaccinat, ești un om mort. Scopul acestor vaccinuri e să ne transforme în hibrizi

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇