CNA a sesizat YouTube încă din luna mai, pentru versurile unor melodii trap. Nicio legătură cu scandalul Gheboasă

CNA a sesizat YouTube încă din luna mai, pentru versurile unor melodii trap. Nicio legătură cu scandalul Gheboasă

CNA precizează joi că a făcut o sesizare la YouTube încă din luna mai, în legătură cu versurile unor melodii trap, iar aceasta nu are nicio legătură cu scandalul izbucnit după ce Gheboasă a cântat la Untold weekendul trecut.

Unele surse de presă au susţinut că CNA ar fi analizat acum versurile şi ar fi trimis sesizarea la Google.

"Având în vedere informațiile apărute în ultimele 24 de ore în mass-media, conform cărora Consiliul Național al Audiovizualului a analizat recent versurile unor melodii trap și a decis să sesizeze platforma YouTube, instituția noastră face precizarea că acest subiect nu a figurat pe ordinea de zi a ședințelor din 08 și 09.08.2023", arată CNA într-un comunicat remis joi SpotMedia.ro

ADVERTISING

De fapt, speța a fost analizată în şedinţa din 24 mai, când au fost discutate rapoartele întocmite de Direcția Monitorizare, ca urmare a unei reclamații din acea perioadă, pentru mai multe melodii care aparțin genului musical trap (Albert Nbn și Nane – Zoro; Albert Nbn – Beto; Nane feat. Amuly, Credit și Solomon – Rotație; Killa Fonic feat. Azteca și Nane - Kpcoca; Amuly – Constant), identificate pe platforma de partajare a materialelor video YouTube.

După cum se vede, pe listă nu figurează nicio melodie de la Gheboasă.

ADVERTISING

Membrii CNA au decis atunci "să transmită o notificare către Google Ireland Limited, deoarece au constatat că accesul la videoclipurile monitorizate nu este restricționat minorilor, nefiind utilizat niciun instrument de verificare a vârstei utilizatorului". 

În finalul comunicatului, CNA subliniază că demersul său "nu poate fi asimilat unui act de cenzură și nu are nicio legătură cu recentul scandal mediatic provocat de prestația trapperului Gheboasă la festivalul Untold".

ADVERTISING

La patru zile după concertul de la Untold, care a iscat un val de critici referitoare la mesajele rasiste şi sexiste ale cântăreţului, artistul Gabriel Gavriș, alias Gheboasă, a fost amendat de Jandarmeria Română cu 1.000 de lei. A fost sesizat și Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, iar Gheboasă a anunțat că nu plătește, ci va contesta amenda.

În schimb, deși e rasist și sexist, platforma Aresel îl apără pe Gheboasă și acuză Jandarmeria de discriminare


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇