Celebrul jurnalist împuşcat pe stradă la Amsterdam a murit

Celebrul jurnalist împuşcat pe stradă la Amsterdam a murit

Peter R. de Vries, renumitul reporter olandez împușcat săptămâna trecută într-un atac la Amsterdam, a murit.

„Peter a luptat până la capăt, dar nu a reușit să câștige bătălia”, este declarația familiei jurnalistului, citată de AP.

De Vries, în vârstă de 64 de ani, era cel mai cunoscut jurnalist de investigaţie din Olanda.

Familia arată că jurnalistul a murit înconjurat de cei dragi și a solicitat intimitate în aceste ceasuri triste, „pentru a procesa moartea în pace”. „Peter a trăit după convingerea sa: În genunchi nu este o modalitate de a fi liber ”, se spune în declarația citată.

ADVERTISING

„Suntem incredibil de mândri de el și, în același timp, de neconsolat”, adaugă familia.

De Vries a fost împuşcat pe stradă, în Amsterdam, pe 6 iulie, şi era în stare critică după ce fusese atacat de indivizi necunoscuţi.

Doi indivizi suspectaţi de comiterea asasinatului au fost arestaţi de autorităţile olandeze, iar un complice este cercetat în libertate.

De Vries era un reporter celebru în Olanda, cunoscut pentru investigaţiile sale cu privire la răpirea magnatului industriei de bere Freddy Heineken în 1983. Şi-a câştigat faima şi în SUA, după investigarea dispariţiei adolescentei Natalee Holloway, în 2006.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

De Vries a fost ameninţat de mai multe ori de diferiţi reprezentanţi ai lumii interlope în legătură cu mai multe cazuri pe care le investiga.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇