Amendă drastică de la CNA pentru propaganda AUR de la Realitatea Plus

Amendă drastică de la CNA pentru propaganda AUR de la Realitatea Plus

CNA a amendat televiziunea Realitatea Plus cu 60.000 de lei pentru difuzarea, în perioada 14 – 21 noiembrie 2023, a unor materiale de propagandă pentru AUR.

Este vorba despre reportaje laudative despre spitalul mobil și caravana „România Suverană”.

CNA precizează într-un comunicat remis SpotMedia.ro că postul TV a realizat aceste materiale fără a avea în vedere prevederile art. 139 din Codul audiovizualui, care spune aşa: „Publicitatea, pozitivă sau negativă, în legătură cu partide politice, oameni politici, mesaje politice este interzisă, cu excepţia perioadelor de campanie electorală”.

ADVERTISING

Este vorba despre o lungă serie de reportaje despre caravana România Suverană, care a oferit "consultații gratuite pentru mii de români", în diverse judeţe din ţară. Tot "mii de români au fost ajutați de spitalul mobil AUR", menţionează materialele Realitatea Plus.

Iată două exemple de astfel de materiale.

Caravana medicală România Suverană, în Constanța: mii de români au fost ajutați de spitalul mobil
Caravana România Suverană cu spitalul mobil AUR, în Olt - Consultații gratuite pentru mii de români

EFOR a constatat că AUR a inițiat în această vară o caravană prin mai multe județe din țară, cu scopul de a oferi servicii medicale. Maşinile colantate cu sigla partidului au fost cumpărate din subvenția de la stat. Aici este cea mai mare cheltuială din primele şase luni din 2023 - s-au achiziționat autovehicule pentru caravană, în valoare de aproape 12 milioane de lei.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În primele 11 luni din 2023, AUR a primit de la stat 17,8 milioane de lei.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇