Vendetta? Mafia? După 5 luni de anchetă, Poliția unui sat din Italia a rezolvat misterul cauciucurilor tăiate

Vendetta? Mafia? După 5 luni de anchetă, Poliția unui sat din Italia a rezolvat misterul cauciucurilor tăiate

Poliția dintr-un sat de munte din Sicilia a identificat, după 5 luni, vinovatul pentru o serie de cauciucuri tăiate.

Infractorul a lovit pentru prima dată în iulie, vizând mașinile parcate în apropierea centrului istoric din Vastogirardi, un sătuc din regiunea Molise, cu aproximativ 600 de locuitori.

Anvelopele unor maşini au fost vizate de mai multe ori, iar sătenii se întrebau dacă o fi vreo răzbunare între vecini sau chiar o metodă de intimidare în stil mafiot.

Apoi, au mai apărut alte patru rapoarte de anvelope găurite – toate parcate în aceeași zonă – la sfârșitul lunii octombrie. De data asta, Poliția a decis să organizeze patrule de agenţi îmbrăcaţi civil în căutarea vinovatului.

ADVERTISING

Şi tot degeaba. Aşa că Poliția a montat camere de supraveghere și, în sfârşit, l-a găsit pe suspect - un câine pe nume Billy, scrie The Guardian.

Billy, care locuiește în zonă, a fost surprins de camera video mușcând cauciucurile mai multor mașini.

Viceprimarul orașului Vastogirardi, Remo Scocchera, povesteşte toate nebunia: „A fost foarte ciudat, că nu puteam afla cine venea să ne taie cauciucurile sau care ar fi motivul. Este un sat pașnic – știam că nu poate fi nimeni din afară, deoarece suntem întotdeauna conștienți de orice mișcări suspecte".

ADVERTISING

Problema era frustrantă și costisitoare pentru proprietarii de mașini, în special pentru cei care au fost "loviţi" de mai multe ori.

„A devenit cu adevărat o problemă – oamenii nu puteau să ajungă la serviciu din cauza anvelopelor găurite, care au costat o mulțime de bani. Din fericire, acum a fost rezolvată problema și este un lucru pozitiv că făptuitorul nu era o persoană din sat.”

Veterinarii pun comportamentul lui Billy pe seama unui caz sever de gingivită, care l-a făcut să roadă cauciucurile pentru a-şi calma durerea.

ADVERTISING

Poliția îl va sancționa oficial pe Billy, al cărui proprietar va fi responsabil pentru despăgubirea proprietarilor de mașini.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇