Câinele Maiei Sandu l-a mușcat pe președintele Austriei (Video)

Câinele Maiei Sandu l-a mușcat pe președintele Austriei (Video)

Câinele preşedintei Maia Sandu a încălcat joi protocolul diplomatic, muşcându-l de mână pe preşedintele austriac Alexander Van der Bellen, aflat în vizită în Republica Moldova.

După o întrevedere trilaterală de la Preşedinţie, preşedintele Austriei, Alexander der Bellen, preşedinta Sloveniei, Natasa Pirc Musar, şi Maia Sandu au făcut o plimbare prin curtea instituţiei, unde se afla şi Codruţ.

La un moment dat, şefa statului moldovean s-a apropiat de animal şi l-a mângâiat. Natasa Pirc Musar a rămas deoparte, însă Alexander der Bellen s-a apropiat şi el de Codruţ. Când liderul de la Viena a încercat să-l mângâie, câinele l-a muşcat de mână.

ADVERTISING

Maia Sandu a cerut scuze în engleză şi a explicat că animalul s-a speriat de numărul mare de oameni din apropiere.

În cele din urmă, Codruț s-a obișnuit cu liderii de stat și au făcut toți patru fotografii împreună. Patrupedul a lăsat-o pe șefa de stat din Slovenia să-l mângâie, însă der Ballen nu s-a mai aventurat de această dată.

Moldovan President's dog bites President

Van Der Bellen a apărut cu mâna bandajată la următoarea întâlnire, cu preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu.

Cu asemenea prieteni buni, ca Austria și Slovenia, cu siguranță vom reuși în parcursul nostru european!

Publicată de Igor Grosu pe Joi, 16 noiembrie 2023

Discuţiile de la Chişinău, la care au participat Van Der Bellen şi preşedinta Sloveniei, s-au axat pe candidatura Republicii Moldova pentru aderarea la Uniunea Europeană.

ADVERTISING

Codruţ a ajuns în atenţia publică în septembrie, după ce a fost surprins în curtea Preşedinţiei cu Maia Sandu. Ulterior, şefa statului a publicat o fotografie cu el şi i-a relatat povestea pe o reţea socială. Şefa statului a menţionat că animalul a fost adoptat la începutul anului 2023, după ce a fost găsit pe stradă lovit de o maşină.

Din nefericire, veterinarii au fost nevoiţi să-i amputeze o lăbuţă. De atunci, Codruţ a fost văzut în multiple ocazii alături de preşedinta Maia Sandu, scrie NewsMaker.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇