Unii nori sunt strălucitori pe Marte! Imaginile spectaculoase transmise de roverul Curiosity

Unii nori sunt strălucitori pe Marte! Imaginile spectaculoase transmise de roverul Curiosity

Zilele noroase sunt rare în atmosfera subțiată și uscată a planetei Marte. Norii se adună în mod normal la ecuatorul planetei în cea mai rece perioadă a anului, când Marte este cel mai îndepărtat de Soare.

Roverul Curiosity al NASA a reușit să transmită pe Pământ câteva imagini cu adevărat spectaculoase, cu norii strălucitori de pe Planeta Roșie.

Imaginile arată nori plini de cristale de gheață, care filtrează lumina de la apusul Soarelui. Din cauza gheții, norii par strălucitori și au nuanța sidefului.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Citește și O aură verde a fost observată în premieră în jurul planetei Marte

Dincolo de frumusețea lor, fotografiile surprinse de Curiosity îi ajută pe oamenii de știință să înțeleagă modul în care se formează norii pe Marte și de ce aceste formațiuni noroase sunt diferite, arată NASA.

Iar norii fotografiați acum sunt diferiți de cei care se formează în mod normal.

Majoritatea norilor marțieni plutesc la altitudine de circa 60 de kilometri pe cer și sunt compuși din gheață de apă. Dar norii pe care i-a  fotografiat Curiosity sunt la o altitudine mai mare, unde este foarte frig, ceea ce indică faptul că sunt probabil compuși din dioxid de carbon înghețat sau gheață uscată.

Vezi și Descoperire de proporții: Planeta Marte avea apă înainte ca pe Terra să fie viață


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!