Un papagal a furat o camera GoPro și a făcut o filmare spectaculoasă (Video)

Un papagal a furat o camera GoPro și a făcut o filmare spectaculoasă (Video)

Despre papagalii kea, pe numele lor științific Nestor notabilis, se știe că sunt curioși, inteligenți și foarte jucăuși. Tocmai de aceea, de multe ori intră în tot felul de buclucuri.

Recent, unul a sustras de pe un balcon din Fiordland National Park, în Noua Zeelandă, camera GoPro a unui turist. Cum aceasta era lăsată pornită tocmai pentru a înregistra păsările rare din zonă, a filmat și întreaga întâmplare.

În înregistrare se vede cum pasărea se apropie curioasă, fură camera și înregistrează drumul său (de altfel spectaculos) până la niște stânci. Acolo, începe să ciugulească gadgetul. Poate fi văzut având în cioc bucăți din plastic, după cum se vede din înregistrarea publicată de IFL Science.

ADVERTISING

La un moment dat, se poate vedea cum pasărea își ia în grabă zborul, după ce își face apariția proprietarul aparatului.

„Ne-a auzit venind și a abandonat GoPro-ul… Fiul meu a decis să verifice stâncile din zonă, unde părea că este un loc bun de aterizare pentru păsări, și a găsit camera care încă filma”, a povestit Alex Verheul, turistul prădat de papagal.

Păsările kea, așa cum este și acest papagal pasionat de gadgeturi, sunt pe cale de dispariție, estimându-se că în sălbăticie mai trăiesc doar 4.000 de păsări mature.

Kea Flies away with GoPro

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇