Papagali mumificați, găsiți la sute de kilometri depărtare de casă

Papagali mumificați, găsiți la sute de kilometri depărtare de casă

În studierea civilizațiilor străvechi, locurile de veci ale indivizilor cu un statut ridicat dezvăluie multe, vorbind despre ce era important pentru aceștia și cultura în care trăiau. Alcoolul, bijuteriile și chiar animalele de companie erau importante pentru mulți.

Dacă în cazul vechilor egipteni, când venea vorba despre animale, acestea erau pisici mumificate, câini și nu numai, în alte locuri de pe planetă papagalii se aflau în postura de animale prețioase, fiind mumificate.

Corpurile mai multor astfel de păsări au fost descoperite în morminte din deșertul Atacama, cel mai arid loc de pe Terra, un loc unde ele nu trăiesc. Au fost aduse de la circa 500 de kilometri depărtare, inclusiv din regiunea amazoniană, undeva în perioada 1.000 – 1.450 e.n., relatează IFL Science.

ADVERTISING

Citește și A fost descoperită o mumie total atipică. Modalitatea de împachetare este fără precedent

Faptul că nu sunt și nu erau endemice acestei zone arată cât de mult erau prețuite, din moment ce au fost mumificate cu maximă atenție. Anterior, fuseseră aduse în viață, vii, pe distanțe foarte mari, pe un teren foarte accidentat și în temperaturi extreme.

Interesant e și modul în care papagalii au fost mumificați: cu ciocul deschis și limba afară, unele dintre păsări chiar cu aripile întinse. Însă penele multora au fost păstrate în cutii, ceea ce denotă grija față de ele.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Vezi și A fost descoperit cel mai vechi cimitir pentru animalele de companie


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇