Un câine robot a învățat să meargă în doar o oră! E mai eficient decât puii animalelor (Video)

Un câine robot a învățat să meargă în doar o oră! E mai eficient decât puii animalelor (Video)

O girafă nou-născută – și nu numai – trebuie să învețe să meargă în cât mai scurt timp după naștere, pentru a nu ajunge în meniul prădătorilor. Un câine robot a reușit să facă asta într-o singură oră, au anunțat oamenii de știință.

Cercetătorii de la Institutul Max Planck pentru Sisteme Inteligente (MPI-IS) din Stuttgart, Germania, au efectuat un studiu pentru a afla cum învață animalele să meargă. Aceștia au construit un câine robot care i-a ajutat să înțeleagă mai bine întregul mecanism, scrie Science Daily.

ADVERTISING

”Ca ingineri și specialiști în robotică, am căutat răspunsul construind un robot care are reflexe la fel ca un animal și care învață din greșeli”, a declarat Felix Ruppert, de la institutul menționat.

Oamenii de știință au descoperit că Morti s-a dovedit a fi și mai priceput decât puii de animale, el optimizând tiparele de mișcare mai repede decât un animal, în aproximativ o oră. E drept, însă, că mișcările picioarelor lui Morti sunt controlate de un computer mic și ușor.

Practic, e vorba despre o măduvă a spinării virtuală, plasată pe spatele robotului patruped, acolo unde ar fi capul.

ADVERTISING

La fiecare pas, mersul, întâi șovăielnic, al robotului este optimizat.

Măduva spinării virtuale nu are cunoștințe explicite despre designul piciorului robotului, motoarele și arcurile acestuia. Neștiind nimic despre fizica mașinăriei, îi lipsește un „model” de robot.

”Robotul nostru practic este ‘născut’ fără a ști nimic despre anatomia picioarelor sau despre modul în care funcționează acestea”, explică autorul studiului care a fost publicat de revista Nature Machine Intelligence.

Robot dog learns to walk by stumbling, just like young animals in the wild

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇