Un robot spionează pinguinii imperiali din Antarctica (Video)

Un robot spionează pinguinii imperiali din Antarctica (Video)

Oamenii de știință folosesc un robot pentru a “spiona” pinguinii imperiali din Antarctica.

Robotul ECHO este monitorizat de la distanță de către observatorul Single Penguin Observation and Tracking (SPOT), care este la rândul său controlat prin satelit. Robotul fotografiază şi filmează populaţia de pinguini, scrie Tech Explore.

Cercetătorii urmăresc astfel să afle mai multe despre această specie, în cadrul Marine Animal Remote Sensing Lab (MARE), creat cu scopul de a evalua sănătatea ecosistemului marin din Antarctica.

ADVERTISING

Proiectul este finanţat de ONG-ul Woods Hole Oceanographic Institution şi se concentrează pe rolul pinguinilor imperiali, prădători de top, în lanţul trofic. De asemenea, oamenii de ştiinţă vor să afle în ce fel afectează schimbările climatice animalele din regiune.

Se ştiu puţine lucruri în prezent despre pinguinii imperiali, în mare parte deoarece nu este uşor pentru oamenii de ştiinţă să-i studieze în habitatul lor.

ECHO se mişcă încet printre pinguini şi recunoaşte, cu ajutorul antenelor sale, microcipul fiecăruia, colectând date preţioase. Începând cu 2017, cercetătorii de la MARE au microcipat 300 de pinguini pe an. Întreaga colonie este formată din 26.000 de pinguini.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

MARE plănuieşte să monitorizeze pinguinii în următorii 30 de ani, primele date ale cercetării fiind disponibile în 2026.

Emperor penguins in Antarctica monitored by robot | USA TODAY

C.S.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇